Uganda ima ozbiljan problem sa kondomima

Kondomi koji su na raspolaganju u Ugandi premali su za "polne organe" brojnih stanovnika ove zemlje, što je dovelo do straha mnogih da bi to moglo pogodovati širenju AIDS-a, piše "Metro".

Izvor: Metro

Subota, 20.09.2014.

15:33

Default images

Tokom turneje u zonama posebno zahvaćenima epidemijom, parlamentarna komisija za HIV primila je brojne pritužbe Uganđanina povodom jedinstvene veličine kondoma, čini se neprilagođene njihovoj morfologiji, reklo je nekoliko članova komisije na televiziji NTV-Uganda.

U nekim područjima "dokazano je da ljudi imaju povelike polne organe pa bi trebalo razmotriti da ideju da se opreme većim kondomima", ocenio je zastupnik Tom Aza, član komisije.

"Kad pređu u akciju dok vode ljubav, s obzirom na pritisak, kondomi pucaju", objasnio je on na NTV-ju.

Njegov kolega Merard Bitetkjerezo izvestio je da se "neki mladići žale da su kondomi koje dobijaju prekratki i da njihovi polni organi ne mogu da stanu u njih".

Sara Netalisile, takođe članica komisije, izrazila je zabrinutost da taj problem veličine "izlaže naše mladiće i devojke i sve korisnike kondoma opasnosti od zaraze HIV-om i AIDS-om”.

NTV-Uganda navela je da će zastupnici zatražiti od proizvođača i distributera da šalju više većih kondoma u ovu zemlju.

Internacionalne veličine kondoma kreću se od 17.5 centimetara pa do 21.6 centimetara, iako pojedini modeli XXL kondoma mogu dostići dužinu od 23.49 centimetara.

Foto: Image courtesy of domdeen at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: