O Miti, Aleksi i ljubavi...

Za sve koji se brinu da li maca i beba mogu zajedno – evo jedne divne priče na tu temu!

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2013.

10:49

Default images

Priča o mačoru Miti se prvo pojavila na Fejsbuk stranici felinološkog društva Le PETit. Kratka ali efektna storija je izazvala veoma veliko interesovanje, mnoštvo povoljnih komentara, a zatim se munjevito proširila na stranicama ljubitelja mačaka. Za samo jedan dan, mačor Mita je zabeležio na desetine hiljada pregleda, „lajkova“ i „šerova“. Priča govori o poznatoj dilemi sa kojom se susreću svi vlasnici ljubimaca, budući roditelji.

Piše Valentina - vlasnica izuzetnog mačora Mite, a od nedavno i srećna mama...

„Bilo je prvo nas dvoje i poželeli smo bebu, ali je beba mislila da treba još malo da sačekamo. I čekali smo... Nismo gubili nadu, ali bilo je i teških dana. Jednog takvog, desila se prava mala čarolija!
Aleksa i Mita; Foto: Valentina i Miloš
Mala, krznena loptica se našla pred nama... ostavljena i sama. Bilo je to tigrasto mačence koje još nije znalo ni da mjaukne. Uzeli smo ga, poneli kući i u kolima, na semaforu, dali mu ime Mita. Naš Mita! Mita je bio borac, borac za život - mala krznena loptica od svega 200 grama, ali sa srcem lava.

Dani su prolazili dok smo ga smeštenog na dlan hranili špricem. Mita je rastao kao i naša ljubav prema toj ružičastoj njuškici. I danas se sećam koliko sam bila ponosna kada je sam počeo da pije mleko i pamtim da smo se topili od ljubavi kada se jedne noći prvi put sam popeo na krevet i sklupčan zaspao.

Mita nam je izrastao u divnog, pametnog i lepog mačora!

I kako to obično biva, onda kada se tome najmanje nadate, čudo se desi samo od sebe - na testu su se pojavile dve crtice. Radost u srcima, našim i naše okoline. A onda, kao grom iz vedra neba, pitanja sa svih strana: "...a šta ćete sada sa Mitom?"
Aleksa i Mita; Foto: Valentina i Miloš
„Kako mislite - šta ćemo?“

„Pa dolazi beba, ne možete zadržati mačku!“

Naravno da smo zadržali Mitu! Uostalom, kada vam se rađa drugo dete, sigurno nećete prvo da izbacite na ulicu. I uvek me je izluđivalo kada neko kaže da se ne može upoređivati ta ljubav... greška velika u startu... sve je to LJUBAV! Neretko smo se susretali sa prećutnim osudama. Kako je rastao moj stomak rasle su i njihove predrasude - rodiću dete gluvo, slepo, sa tri glave, a tek one mačije dlake.... ma, uzas jedan. Nasuprot svemu tome, četvrtog marta se rodio Aleksa, potpuno zdrava i savršeno lepa beba!

Sada nas je četvoro, a stan nam je ispunjen ljubavlju. Kada Aleksa zaplače, Mita prvi dotrči do njega i nezno mu njuška stopalca. Ljubav je to!!! Raduje me što će naše dete rasti uz macu, od malena upoznati tu divnu ljubav prema životinjama i, nadam se, porasti u dobrog i plemenitog čoveka!“

Sve o toksoplazmi, objašnjeno od strane stručnjaka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: