Burek iz Prokuplja dobio halal sertifikat

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2006.

19:17

Default images

Prokupački proizvođač hleba, bureka i peciva "Hameum internacional" dobio je "halal sertifikat", na osnovu kojeg će izvoziti burek u muslimanske zemlje.

"Hameum internacional" je prva firma u Srbiji koja je dobila taj standard, a ugovor o sertifikaciji potpisali su ispred Muslimanske zajednice u Srbiji beogradski imam Mustafa Jusufspahić i Edim Delić.

Vlasnik i direktor "Hameum internacionala" Dragiša Milovanović rekao je da je "halal sertifikat" ujedno i preporuka muslimanima celog sveta da je biljni burek koji se proizvodi u Prokuplju u skladu sa normama i kodeksom islamske veroispovesti.

"Hameum internacional", koji poseduje "hasap" sertifikat, već sada mesečno u Švajcarsku i Nemačku izveze 30 tona bureka od povrća i voća, a prema rečima Milovanovica, istu količinu će izvoziti i u muslimanske zemlje.

Potrosači u SCG će prvi put na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu moći da probaju prokupačke "bureke" od pečuraka, soje, jabuka, višanja i prazan burek.

(Beta)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: