Svetski poznat arheolog stiže u Beograd: Znaju ga kao kralja piramida

Retko nadareni arheolog, bivši generalni sekretar Visokog saveta za starine Egipta i prvi ministar za starine Egipta Zavi Havas, ne prestaje da iznenađuje. Sa svojim timom na tragu je velikih otkrića o kojima će ekskluzivno govoriti na predavanjima 7. i 8. decembra u beogradskoj Operi i teatru Madlenijanum.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

14:50

Svetski poznat arheolog stiže u Beograd: Znaju ga kao kralja piramida
Foto: Miroslav Mikica Petroviæ

Kada pomislite na stari Egipat, pomislite na njega. Poznat je i kao kralj piramida, otkriva tajne koje vekovima čuva egipatski pesak i predstavlja ih na najzanimljiviji način. Zahvaljujući njemu ljubitelji arheologije, od stručnjaka do laika, uživaju u otkrićima o kojima je čovečanstvo nekada samo maštalo.

Na predavanjima u Beogradu on će govoriti o otkriću mumije kraljice Hatšepsut, mumijama porodice kralja Tutankamona i misteriji smrti Ramzesa III, novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge, zatim o novim grobnicama pronađenim u Sahari, otkrivanju tajnih vrata unutar Velike piramide i novim otkrićima u vezi sa grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija

Zanimljivim predavanjima širom sveta, brojnim knjigama za široku čitalačku publiku i popularnim televizijskim dokumentarnim emisijama posvećenim staroj egipatskoj civilizaciji dr Zahi je stekao brojne pratioce širom sveta.

"Verujem da je do sada pronađeno svega 30 odsto egipatskih spomenika, a da 70 odsto još uvek leži zakopano ispod zemlje. Nikad ne znate kakve tajne pesak skriva“, poznata je izjava ključara tajni drevne egipatske civilizacije.

Za njegova predavanja u Madlenijanumu ostalo je još vrlo malo karata, kažu iz organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: