NASA izdala saopštenje o smaku sveta

Više puta godišnje teoretičari zavere “predviđaju“ smak sveta, a sve su češća verovanja da će Zemlji presuditi planeta Nibiru koja će nas udariti 23. septembra, tačnije u subotu.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

15:20

NASA izdala saopštenje o smaku sveta
foto: thinkstock

Verovali ili ne, morala je da se oglasi i NASA zvaničnim saopštenjem u kojem objašnjava (još jednom) da planeta X ili Nibiru ne postoji i samim tim ne predstavlja opasnost po Zemlju.

“Veliki broj ljudi navodno predviđa da će se 23. septembra dogoditi sudar Zemlje i izvesne planete Nibiru. Ta planeta ne postoji, samim tim ne može ni da udaru u Zemlju. U pitanju su internet zavere i prevare za koje ne postoji činjenična osnova. Da takva planeta postoji i da zaista hrli ka Zemlji, bila bi primećena pre više od decenije i do sada bi već bila vidljiva golim okom na nebu. Nema dokaza, niti naučne osnove za ove tvrdnje“, navodi NASA.

Inače, planeta Nibiru je već nekoliko puta trebalo da „udari“ u Zemlju – od 2003. do 2012. njen udar je najavljivan nekoliko puta, a ovo nije prvi put da je NASA morala da reaguje po ovom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: