Lavica je ovo uradila u zoo vrtu, a posetioci su bili šokirani

Posetioci zoo vrta u Amsterdamu imali su priliku da vide kako to izgleda kada lavica vreba svoj plen u divljini.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

18:00

Default images

Lavica je naime, iz prikrajka, uhvatila čaplju, koja je slučajno sletela u njen kavez, piše Independent.

Nesvakidašnja scena hvatanja plena odigrala se pred očima posetilaca “Artis Zoo vrta” u prestonici Holandije. Turista Maks Kvin, koji je, igrom slučaja, napravio čuveni snimak kaže da se sve odigralo u pet minuta.

"Dok smo posmatrali lavove, čaplja nas je preletela i sletela pored jezerceta na području na kojem se oni nalaze", rekao je Kvin.

On je uspeo da snimi lavicu koja najpre vreba pticu i priprema se za napad. Nakon nekoliko trenutaka brzo ju je zgrabila, a potom je plen podelila sa ostatkom čopora.

Snimak, koji je nastao u julu prošle godine, ipak nije svedočanstvo jedinstvenog lova u ovom zoološkom vrtu. Slični događaji dogodili su se 2012. i 2016. godine.

Ozbiljniji incident dogodio se prošle nedelje u Belgiji, kada je lavica ubijena u zoološkom vrtu nakon što je pobegla iz svog kaveza. Tom prilikom zoo vrt je evakuisan, a povređenih nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: