HTC proizvodi novi Nexus tablet?

Novi izveštaj sajta DigiTimes dodatno podržava glasine da se Google okrenuo HTC-u kada je razvoj novog Nexus tableta u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 22.04.2014.

16:50

Default images

Raniji izveštaji sugerisali su da Google radi na nasledniku 10-inčnog Nexus tableta koji bi trebalo da bude predstavljen krajem ove godine, a ovaj poslednji izveštaj sugeriše ne samo promenu proizvođača, već i to da bi kompanija mogla da smanji veličinu uređaja koji bi ujedno mogao da bude i njen poslednji tablet.

Najnoviji izveštaji navode kako se Google udružio sa HTC-om kako bi proizveli 8-inčni tablet koji bi trebalo da se pojavi tokom treće četvrtine 2014. godine.

Ovaj izbor donekle je čudan s obzirom na manjak prisustva HTC-a na tržištu tableta, iako ovo ne bi bio prvi put da su dve kompanije sarađivale oko Nexus uređaja.

Poslednje dve verzije Nexusa 7 proizvodio je ASustek, međutim, prodaja nije bila dovoljno dobra koliko su se obe kompanije nadale a čini se da je Asutek spreman da sam stupi na ovo tržište bez Googleovih ograničenja.

Zanimljiv obrt u ovoj priči jeste i informacija da bi ovaj tablet ujedno mogao da bude i poslednji koje će Google predstaviti što bi ga činilo pravim raritetom, baš kao što je to i jedini tablet koji je HTC do sada predstavio – HTC Flyer.

Izvori navode da Googleovi Nexus tableti nisu imali značajan uticaj na tržište što predstavlja i osnovu za odluku da kompanija napusti ovakve modele u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: