Kako bi izgledao svet "obojen" WiFi signalima

Ko ne voli besplatan WiFi? Iako ga često koristimo, retko razmišljamo o tome kako on zapravo radi. Ukoliko ste ikada pitali kako radi bežični internet i kako bi svet izgledao da možemo da ga vidimo, pogledajte kako...

Tehnopolis

Izvor: Mydeals.com

Ponedeljak, 22.07.2013.

12:19

Default images

Umetnik Nikolaj Lem i doktor nauka M. Broving zajedničkim snagama priredili su nam ovaj vizuelan događaj koji u bojama prikazuje različite kanale koji sačinjavaju WiFi signal.

WiFi je energetsko polje koje se prenosi u vidu talasa. Talasi imaju određenu visinu, razmak između njih i putuju određenom brzinom.
Nickolay Lamm
Razdaljina između talasa je kraća od one kod radio talasa i duža od one ko mikrotalasa. Ovo WiFi signalu daje posebnu frekvenciju na koju ne mogu uticati drugi signali.
Nickolay Lamm
Slike prikazuju idealizovano viđenje WiFi podataka koji se šalju frekvencijom koja je podeljena u nekoliko podkanala koji su prikazani u crvenoj, žutoj, zelenoj i drugim bojama.
Nickolay Lamm
WiFi polja su uglavnom sferična ili elipsoidna i imaju domet između 20 – 30 metara pod pretpostavkom da koristite standardan WiFi uređaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: