Nove mogućnosi Firefoxa

Nova verzija Firefoxa donosi zakrpe za neke kritične propuste, ali i nove mogućnosti za povezivanje među korisnicima.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: tportal.hr, Autor: M. È.

Petak, 28.06.2013.

14:08

Default images

Mozilla je u opticaj pustila novu, 22. verziju Firefoxa koja donosi mnoge novosti.

Osim što uključuje 17 zakrpa za propuste iz ranije verzije, Firefox 22 omogućava i audio-video pozive po standardu WebRTC.

Web Real-Time Communication omogućava ostvarivanje poziva u stvarnom vremenu bez potrebe za instalacijom dodatnih plugina, poput recimo Adobeovog Flasha.

Dodatni je plus što korisnici, zahvaljujući interoperabilnosti pretraživača, pozive mogu uspostavljati i s korisnicima Googleovog Chromea kao i Opere.

Ista tehnologija biće ugrađena i u Mozilline mobilne telefone koji će se temeljiti na Firefox OS-u.

Novi Firefox ima i DataChannel koji omogućava korisnicima da u stvarnom vremenu razmenjuju gotovo bilo kakvu vrstu podataka, jednostavnim povlačenjem dokumenta u prozor za chat.

Uz pozive i razmenu podataka, nova verzija Firefoxa obećava brže pokretanje internet aplikacija i stranica rađenih u JavaScriptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: