Kina - pooštravanje kontrole interneta

Iz vrha kineske komunističke partije internet kompanijama stiglo je sledeće uputstvo - pooštrite kontrolu nad onlajn sadržajem, prenosi agencija AP.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2011.

14:02

Default images

Ova agencija prenosi da je jedan od partijskih sekretara tokom posete kompaniji Sina, koja stoji iza najpopularnijeg kineskog mikrobloging servisa, rekao da kompanije treba da se odupru lažnim i negativnim informacijama.

"Internet kompanije treba da ojačaju nadgledanje i čvrsto spreče širenje lažnih i opasnih informacija", rekao je on. Na koji način i u kojoj meri će ovo uputstvo iz vlasti biti sprovedeno nije poznato.

Izvršni direktor Sine, Čarls Čao, rekao je ranije za Forbes da najmanje sto zaposlenih u kompaniji nadgleda sadržaj tokom 24 časa.

Kako AP saznaje, Sina nije jedina kompanija koju je portparol partije posetio.

Kina je zemlja sa najbrojnijom internet populacijom, ali i izuzetno jakom cenzurom interneta, gde su blokirani mnogi pojmovi, ali i sajtovi kao što su Facebook, Twitter, YouTube, ili sajtovi nevladinih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: