Iznenađenje: Jedan model iPhone-a je prodavaniji od "osmice"

Prema informacijama jednog analitičara, Apple je prodao više modela iPhone-a 7 čija cena sada iznosi 549 dolara u SAD-u, nego iPhone-a 8 koji je 150 dolara skuplji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

08:35

Iznenađenje: Jedan model iPhone-a je prodavaniji od
Foto: Youtube Screenshot

S predstavljanjem novih generacija iPhone-a cena starijih modela Apple-ovih telefona najčešće pojeftini za sto dolara, ali do sada većinu ljubitelja ove kompanije nisu interesovali stariji model, već najnoviji/skuplji uređaji.

Tako je bilo sve do ovog septembra. Prema informacijama analitičara KeyBanc Capital Marketsa baziranim na istraživanjima koja su sprovedena među operaterima u SAD-u i Velikoj Britaniji, čini se kako su se korisnici ovog puta odlučili za jeftiniji model, pa više ljudi kupuje prošlogodišnje modele iPhone 7/7 Plus, nego ovogodišnje "osmice".

iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. septembra. Međutim, već prvog prodajnog dana činilo se kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

U SAD-u je cena iPhonea 7 sa 649 dolara pala na 549 dolara (naravno, cena je mnogo niža uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s mobilnim operaterima), dok za iPhone 8 treba platiti čak 699 dolara.

Osim cene, jedan od razloga za ovakvu navalu za "sedmicom" mogle bi biti i brojne recenzije u kojima su novinari pohvalili iPhone 8 i 8 Plus. Većina njih složila se da ovaj uređaj nije doneo revolucionarne promene u odnosu na "sedmicu" - najveća – najveća razlika je u bežičnom punjenju, pa se za korisnike kojima to nije presudna opcija iPhone 7 zaista čini kao racionalniji izbor.

Ipak, analitičari smatraju kako razlog slabije prodaje iPhonea nije samo u povoljnijoj ceni "sedmice", već veliki broj ljubitelja ove kompanije i korisnika, kojima ističu dvogodišnji ugovori i treba da ih obnove, ne žele da kupe "osmicu", već čekaju početak prodaje iPhonea X.

Appleova desetka u prodaji će se pojaviti početkom novembra, ali na početku će biti dostupne ograničene količine ovih uređaja, tako da će ljubitelji ove kompanije koji s nestrpljenjem iščekuju "najbolji iPhone do sada" verovatno moraju da sačekaju nedeljama ili mesecima dok se dragoceni gedžet ne nađe u njihovom džepu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: