Samsung predstavio uređaj za bolji kvalitet sna

Južnokorejski Samsung je na sajmu elektronike za široku potrošnju IFA u Berlinu predstavio nov uređaj za poboljšanje kvaliteta sna.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

09:50

Default images
YouTubeScreenshot

“SleepSense”, bela okrugla, pljosnata pločica, povezana sa smartphonom, stavlja se ispod dušeka.

Sistem svake noći registruje detalje o snu spavača, kako njegovo trajanje, tako i kvalitet, prenosi francuski dnevnik Figaro.

"Uz pomoć beskontaktnog senzora on analizira, u realnom vremenu, disanje i srčani ritam, kao i pokrete tokom spavanja korisnika", objašnjavaju iz Samsunga.

Preko posebne aplikacije, korisnik svakog jutra dobija izveštaj o vremenu koje mu je bilo potrebno da zaspi, broju buđenja tokom noći, dužini trajanja dubokog sna, kao i savete prilagođene njegovom načinu života ili ishrani.

"SleepSense" se može spojiti i na druge uređaje Samsunga koji se nalaze u blizini, na primer može podešavati klima uređaj, ugasiti televior, a može da se namesti i za postepeno buđenje spavača, u skladu s ciklusom sna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: