Šesti rođendan iTunes App Store-a

iTunes App Store danas slavi šesti rođendan i u tu čast portal TechCrunch izdvojio je neke bitne brojke koje mogu da objasne kakav je put Appleova radnja prošlo do danas.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

12:04

Default images

App Store danas nudi više od 1,2 miliona aplikacija, a broj njihovog preuzimanja je 75 miliona. Najviše i najredovnije se preuzimaju aplikacije iz “Media” i “Entertainment” kategorija, dok su na drugom kraju intersovanja kalkulatori i igre.

Dvadesetjedan procenat svih aplikacija koje su postavljene “u izlog” od prvog dana danas je mrtvo, a 1,252,777 od ukupno 1,601,413 aplikacija je i dalje dostupno. Najviše je “mrtvo” aplikacija iz kategorije “Books” (27%t), “Entertainment” (25%) i “Utilities” (25%)
Prvi put u istoriji iOS aplikacije približavaju se onima na Androidu kada su u pitanju “Power Users” koji određene apliakcije koriste 10 ili više puta mesečno, dok je lojalnost korisnika iOS aplikacijama 24% prema Androidovih 21. I na kraju, iako korisnici App Store-a i dalje ima problema sa pronalaženjem aplikacije koja im je potrebna (na tome Apple i dalje intenzivno radi) on i dalje ne pokazuje znake smanjena rasta. Trenutno je registrovano 9 miliona developera koji prave aplikacije na iOS-u, što je rast od 47% u odnosu na prethodnu godinu.

Prošle godine Apple je zaradio 10 milijardi dolara na prodaji aplikacija, a developerima je za te aplikacije platio 15 milijardi ali od prvog da na Store-a do danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: