Gadžeti u susret proleću

Za samo par dana zima će ostati za nama, a proleće zvanično početi. Odbacićemo debele kapute, čizme, kape i zamenićemo ih nečim zabavnijim, nečime što će nam staviti osmeh na lice.

Izvor: Piše: Stevan Stevanoviæ

Četvrtak, 13.03.2014.

13:05

Default images

S tim u vezi, odabrali smo par gadžeta koji mogu biti vrlo zanimljivi i postati nerazdvojni deo nas i naše ličnosti ovog proleća, ali i ubuduće.
Bilo da se bavite sportom ili jednostavno volite modernu tehnologiju i želite da beležite vaše rezultate na najbolji mogući način,

Suunto M4 je odličan izbor za moderan sat ili merni uređaj za beleženje parametara u toku fizičke aktivnosti.

Pored kvalitetne izrade i standardne funkcije sata, Suunto M4 karakteriše i niz drugih korisnih funkcija, kao što je praćenje srčanog ritma, beleženje izgubljenih kalorija u toku treninga, alarm i kalendar.
Na ekranu sata prikazuju se i motivacione poruke koje motivišu vežbača da bude bolji, brži i jači, kao što bi to radio i lični trener.

Suunto M4 se može naći u dve kombinacije pakovanja. Jedno pakovanje sadrži samo sat, dok drugo, pored Suunto M4 sata, uključuje i pojas za merenje srčanog ritma i USB dongle koji omogućava prebacivanje podataka na PC i njihovo detaljnije praćenje i obradu.
Tablet računari danas zauzimaju posebno mesto u našem životu. Neke osobe čak biraju da ih koriste poput mobilnog telefona. Iz tog razloga odlučili smo se da izdvojimo poslednju generaciju Asus FonePad ME175CG tablet uređaja koji nudi odličan odnos performansi i cene.

Ovaj mališan nudi kvalitetan IPS displej od 7 inča sa rezolucijom 1280x800 piksela, što je vrlo zgodna veličina za nošenje u torbici ili većem džepu.

Za brzinu u radu se ne morate brinuti, jer je u ME175CG ugrađen Intel dvojezgarni procesor Z2520 na radnom taktu od 1.2GHz, dok je za grafiku zadižen odlični PowerVR SGX544MP2 grafički čip.
Ovaj model nudi slot za microSIM karticu i mogućnost obavljanja razgovora i razmene SMS poruka, pored standardne funkcije korišćenja mobilnog interneta. Asus je u ovaj model ugradio sve što je neophodno svakom tipu korisnika – WiFi b/g/n tipa, Bluetooth 4.0 i GPS sa GLONASS podrškom.

Prema tome, pored tableta i telefona, ovaj uređaj može biti i navigacioni uređaj sa odličnim prijemom signala i visokim stepenom preciznosti. 8GB interne memorije i dostupan slot za memorijsku karticu do 64GB zadovoljiće i one najzahtevnije.

U svakoj prilici kamera od 5 megapiksela na zadnjoj strani će vam biti na raspolaganju, dok je na prednjoj strani kamera od 0.3 megapiksela, pretežno zadužena za video čet. Baterija od 4000mAh omogućiće do 5 sati intenzivnog korišćenja, što je dovoljno za sve prolećne aktivnosti.
Proleće je prilično raznobojno, pa se Blu Life Play model telefona savršeno uklapa u tu analogiju. Ovaj, takoreći, veseli model pametnog telefona dostupan je u raznim bojama – plava, žuta, pink i bela. I svaka je zanimljiva na svoj način!

Pored zanimljivog izgleda, nikako ne treba zanemariti ni tehničke karakteristike Blu Life Play modela.

Ugrađeni IPS displej dijagonale 4.7 inča ima odličan kvalitet prikaza sa svojih 1280x720 piksela. Life Play koristi MTK MT6589 čipset sa četvorojezgarnim procesorom na 1.2GHz.
Tu je i PowerVR SGX544 grafički čip koji upotpunjuje odličnu konfiguraciju ovog modela, a samim tim nudi zapanjujuće dobro iskustvo pri korišćenju, čak i zahtevnijim korisnicima koji planiraju da pokreću više aplikacija istovremeno, surfuju internetom i igraju igre.

Kamera od 8Mpix omogućava pravljenje fotografija u rezoluciji od 3264x2448 piksela, pored mogućnosti snimanja videa u 1080p rezoluciji sa 30FPS. Kvalitet fotografija i videa je prilično dobar u dnevnim, ali i u noćnim uslovima kada je uključen LED.

Blu Life Play je pravi dijamant u svom cenovnom rangu i slažemo se da je prilično impresivan.
Kada dosadi rekreacija u spoljašnjoj sredini, idealna zanimacija je igračka konzola Nintendo Wii. U pitanju je revolucionarna igračka konzola koja traži od igrača da ustane iz fotelje i pošteno se oznoji kako bi pobedio, a uz to i zabavio.

Tehnologija beleženja pokreta ugrađena je u specifičan kontroler koji drži korisnik. Pomeranjem kontrolera, svaki pokret biva zabeležen i prenet na lika kojim se upravlja u igri. Ovo je u početku pomalo čudan, ali nakon 10-ak minuta sasvim prirodan način igranja koji pruža potpuno novu dimenziju.

Ova konzola podržava veliki broj igara koje od korisnika zahtevaju intenzivnu fizičku aktivnost i na taj način utiču na oblikovanje linije, a da to sam korisnik i ne zapazi.

Nintendo Wii je idealan način da se mlađe generacije motivišu na kretanje i fizičku aktivnost ovog proleća i to u sigurnom okruženju svog doma.
Izraz „prolećno čišćenje“ dobija potpuno novo značenje sa iRobot Roomba 620 modelom usisivača. To je bežični usisivač futurističkog izgleda koji usisava sam! On se sam kreće po vašem domu, čisti oko i ispod nameštaja i skuplja svaku prljavštinu, prašinu i dlaku sa raznih površina.

Kada su mu baterije pri kraju, on se sam uputi do postolja (koje je ujedno i punjač), a nakon punjenja nastavi sa čišćenjem.

Zanimljiv je i po tome što automatski detektuje deo koji je intenzivnije zapljan i tu se okreće i prelazi više puta, sve dok ne bude savršeno čista! Iako kružnog oblika, poseduje posebne četkice koje čiste svaku trunku prašine čak i tik do zida.
Svaku prepreku, poput kablova, bez ikakvih problema prelazi, dok usisnu snagu prilagođava automatski u zavisnosti od površine koju čisti (tepih ili parket). I što je najbolje, za početak rada dovoljno je pritisnuti samo jedan taster – clean!

iRobot Roomba 620 je pravi dokaz da čišćenje ne mora biti naporno.

Sve ove artikle, ali i mnoge druge, možete naći u ponudi na WinWin Web sajtu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: