Grafičke kartice kojima bi uskoro mogla da skoči cena

Neštašica, preprodavci i ekonomski kolaps zbog pandemije su samo neki od problema koji muče PC entuzijaste, a čak i oni koji uspeju da se dokopaju novih grafičkih kartica, moraju da izdvoje dosta više novca od cene koju je proizvođač preporučio.

Izvor: B92

Nedelja, 10.01.2021.

13:01

Grafičke kartice kojima bi uskoro mogla da skoči cena
Foto: depositphotos/simpson33

Tu mukama nije kraj, jer je novo povećanje cena već u pripremi, prvenstveno u Sjedinjenim Državama, gde je Trampova administracija odlučila da takse na PC hardver koji dolazi iz Kine podigne sa 7,5 na 25%.

Proizvođač ASUS je među prvima to potvrdio i poslao je obaveštenje potrošačima da će ih sačekati više cene od očekivvanih, prenosi play.co.rs.

Tarife zbog ekonomskog rata između Kine i Sjedinjenih Država nisu problem ostatka sveta, ali ASUS u svojoj izjavi za javnost ne navodi samo to kao razlog rasta cena, već se spominje i porast cena za komponente, troškovi produkcije i logističke aktivnosti.

Ovo, nažalost, može da znači da povećanje cene za grafičke kartice očekuje čitav svet, s tim što će ono biti blaže nego u SAD.

Videćemo kada će se oglasiti drugi proizvođači. U međuvremenu, Nvidia će 12. januara predstaviti nove grafičke čipove, potencijalno one namenjene laptop računarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: