iPhone SE 2 će imati "leđa" od stakla i bežično punjenje?

U posednje vreme kruže glasine o dolasku novog iPhonea SE, a sada su se pojavili i neki detalji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

08:20

iPhone SE 2 će imati
Foto: Gettyimages

Jedina očekivana promena u početku je bilo povećanje brzine, a sada su se pojavili izveštaji u kojima se tvrdi da će zadnja strana novog iPhonea SE u potpunosti biti izrađena od stakla. To je promena u odnosu na aktuelni model, koji ima staklene panele na gornem i donjem zadnjem delu, ali je uglavnom napravljen od aluminijuma.

Apple je koristio staklo za zadnju stranu iPhonea 8, iPhonea 8 Plus i iPhonea X kako bi mogao da koristi tehnologiju bežičnog punjenja.Zadnji stakleni panel bi iPhone SE 2 s 4-inčnim ekranom učinio vizuelno atraktivnijim, i ne bi izgledao zastarelo.

Tehnologija bežičnog punjenja pojavljuje se i na jeftinijim uređajima, tako da bi mogao da je ima i novi SE model. Što se tiče ulaza za slušalice, on bi mogao da "preživi" i novu generaciju modela ukoliko Appleu ne zafali prostora za nove komponente.

Aktuelni iPhone SE koristi A9 čip kao i iPhone 6S iz 2015. godine. Model SE 2 bi trebalo da bude predstavljen u martu ili aprilu, a koristiće A10 čip koji koristi i iPhone 7.

Prvi model se pojavio pre skoro dve godine, kako bi se zadovoljili zahtevi kupaca koji žele jeftiniji i manji smartfon. Apple je godinu dana kasnije udvostručio njegovu memoriju, ali se ostale specifikacije nisu promenile. Aktuelni iPhone SE prodaje se po ceni od 349 dolara za verziju s 32 GB interne memorije, dok verzija s memorijom od 128 GB košta 449 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: