Evo kako da postanete dizajner koji zarađuje 95€ po satu

Najveća platforma za freelancere UpWork objavila je spisak najtraženijih grafičkih dizajnera u oktobru, među kojima onaj koji najviše naplaćuje svoj rad zarađuje čak 95 evra po satu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2016.

09:58

Evo kako da postanete dizajner koji zarađuje 95€ po satu

Da li je i kako moguće da se i sami nađete na ovakvoj listi, saznajte u nastavku.

Šta to sve naplaćuju grafički dizajneri?

Grafički dizajneri se bave izradom vizuelnih rešenja u najrazličitijim projektima. Oni pretvaraju ideje u stvarnost i kreiraju korporativni identitet svakog, pa i najmanjeg biznisa. Tako, u opis posla grafičkog dizajnera spada izrada logoa, vizitkarata, plakata, bilborda, omota časopisa i knjiga, ambalaže za različite proizvode, kombinovanje teksta i slike na onlajn stranicama i još mnogo drugih kreativnih zadataka.

U zavisnosti od vrste i obima posla, cena grafičkog dizajna klijenta može biti od nekoliko desetina evra, pa sve do nekoliko hiljada evra. S obzirom na to da je svakom poslodavcu neophodan vizuelni imidž, bilo da se radi o kancelarijskom ili reklamnom materijalu, veb-prezentaciji, nalozima na društvenim mrežama ili već nečem sličnom, grafički dizajneri imaju pune ruke posla u svako doba godine.

Kako do freelance angažmana?

Na freelance platformama ima mesta za sve – bukvalno. Sve što vam treba da biste se priključili freelance svetu jesu računar i internet-konekcija. Otvaranje naloga je besplatno, a kako je on ono po čemu ćete se razlikovati od drugih i na osnovu čega će vas poslodavci birati, važno je da se predstavite na najbolji način.

Po ugledu na one koji imaju uspeha na freelance platformama, na svom profilu bi trebalo da konkretno opišete u čemu ste stručni, na kojim projektima ste ranije bili angažovani i kakvi vas najviše zanimaju, kao i da navedene relevantne diplome i sertifikate koji će dokazati vaše kvalifikacije. Ako ste početnik i ne možete da se pohvalite brojnim projektima, uradite neka vizuelna rešenja samoinicijativno kako bi drugi mogli da procene vaš stil i kvalitet rada.

Iako sami određujete cenu po kojoj ćete raditi dizajn, nemojte preterivati. Budite skromni u početku kako biste sklopili posao sa klijentima, a onda se potrudite da uradite i više nego što se od vas očekuje. Ovakav nastup obezbediće vam preporuke koje će uticati na to da se sve više poslodavaca odlučuje za vaše usluge, što će vremenom imati za rezultat i povećanje cene vašeg rada.

Koliko vam je potrebno vremena da biste i vi bili jedan od traženih grafičkih dizajnera?

Da biste mogli da se pridružite grafičkim dizajnerima koji preko freelance platformi zarađuju i po 95 evra na sat, neophodno je da budete vrsni poznavalac rada u programima kao što su Photoshop, Illustrator, InDesign i da, naravno, razvijate kreativne ideje koje ćete pomoću ovih programa prikazati. Za savladavanje svih programa i alata, osnova dizajna, brendiranja i drugih veština koje kvalifikuju visoko plaćene grafičke dizajnere, potrebno vam je manje od godinu dana.

Zahvaljujući kvalitetnom, savremeno koncipiranom programu ITAcademy i ekspertima iz oblasti dizajna koji predaju na ovoj cenjenoj ustanovi, svi koji završe program Print & Graphic Design raspolažu praktičnim znanjima koja im na tržištu omogućavaju da lako pokažu svoju stručnost i dođu do profitabilnih poslovnih angažmana.

Manje od 12 meseci do zarađivanja skoro trocifrenog iznosa satnice – koliko je to veće od sume za koju sada radite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: