Šta se krije u unutrašnjosti Play Stationa 4?

Sony je objavio video u kom svi znatiželjni mogu da vide kako izgleda konzola koja će uz Xbox One obeležiti budućnost gejminga.

Tehnopolis

Izvor: Wired

Subota, 09.11.2013.

12:34

Default images

Gotovo nas dani dele od lansiranja sledeće generacije konzola. Podsećamo, PlayStation 4 na tržištu će se pojaviti 29. novembra, a Xbox One sedam dana ranije. Kao što verovatno i znate, PlayStation 4 zasad je u nešto boljoj poziciji i na boljem glasu, iako je Microsoft promenio gotovo sve sporne odluke koje su na početku uzburkale gejmere širom sveta.

Kada su inicijalne specifikacije u pitanju koje su do sada objavili Sony i Microsoft, izgleda da su dve konzole izuzetno slične što bi moglo da znači da će brojne igre izgledati prilično identično na oba uređaja.

Odluka o kupovini vrlo lako bi mogla da se svede na servise i opcije poput televizije uživo na Xboxu One.

Oba uređaja poseduju Blue Ray, Xbox ima hard disk od 500Gb dok je Sony samo najavio „veoma veliki“ hard disk.

I Sony i Xbox poseduju mogućnost za prepoznavanje pokreta – PlayStation ima kontroler za pokret a One poseduje Kinect.

Obe konzole poseduju x86 arhitekturu i octa core AMD procesor s tim da Xbox ima 8GB DDR3 RAM-a a PS 4 ima 8GB GDDR5 RAM-a.

Na oba uređaja prisutni su USB 3.0m WiFi, Gigabit Ethernet i HDMI – s tim da Xbox poseduje i ulaz i izlaz.

Za sada je još jako teško uvideti neke osobenosti oba uređaja i od obe kompanije se očekuju znatno detaljnije specifikacije, ali trenutno se čini da su obe konzole poprilično ravnopravne.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Play Stationa 4: Xbox One - šta sve nudi nova konzola? (VIDEO)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: