Grupa Civilization igrača vodi pravu demokratiju

Uživljavanje u ulogu koju vodite u video igri nije rezervisano samo za RPG žanr. Grupa pasioniranih Civilization V igrača okupljenih pod imenom Democraciv je tako odlučila da kolektivno vodi jednu naciju u igri.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

19:43

Grupa Civilization igrača vodi pravu demokratiju
Foto: YouTubeScreenshot

Za civilizaciju je izabrana Engleska i samo jedan deo Democraciv grupe u stvari upravlja igrom. Ostali učestvuju u političkim partijama, glasanjima i donošenju ili sprovođenju zakona. Čitava jedna grana ove grupe u stvari ni ne prilazi igri već služe kao organizacioni odbor, a zatim u igri postoje igrači koji dalje sprovode akcije. Tako gradonačelnici postavljaju gradove, uređuju redosled gradnje i određuju šta koji virtuelni stanovnik radi, ministri se bave trgovinom i diplomatijom, a generali su tu ukoliko se zarati sa susednim nacijama.

Celom grupom vlada demokratija i za sada ovaj eksperiment prolazi u najboljem redu, sa kulturnim dogovorima između igrača. Ukoliko i vi želite da se priključite ovom fascinentnom pokretu, posetite ovaj link gde se možete informisati o svemu što radi Democraciv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: