Petak, 20.02.2009.

14:15

Parlament: Više ekoloških zakona

Skupština Srbije će na sednici zakazanoj za ponedeljak, 23. februara, razmatrati više zakona iz oblasti ekologije

Izvor: Tanjug

Default images

Skupština Srbije će na sednici zakazanoj za ponedeljak, 23. februara, razmatrati više zakona iz oblasti ekologije, neophodnih za ubrzanje evropskih integracija i rešavanje ekoloških problema.

Na dnevnom redu vanrednog zasedanja je 15 tačaka, među kojima predlozi zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o zaštiti jonizujućih zračenja, kao i o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju.

Pored tih predloga zakona, poslanici će raspravljati i o predlozima zakona o upravljanju otpadom, o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, kao i o hemikalijama, biocidnim proizvodima, zaštiti vazduha, ambalaži i ambalažnom otpadu, zatim o izmenama i dopunama zakona o proceni uticaja na životnu sredinu, zaštiti prirode, zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda.

Takođe bi trebalo da bude potvrđeno i nekoliko međunarodnih konvencija, među kojima je Roterdamska, u postupku davanja saglasnosti na osnovu prethodnog obaveštenja za određene opasne hemikalije i pesticide u međunarodnoj trgovini sa izmenama i dopunama, zatim Konvencija o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine i predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Aneks B Kjoto protokola uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: