RF: Mari favorit za Vimbldon, Rafa i Novak u odličnoj formi

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da mu neće biti lako na Vimbldonu pošto veruje da su glavni protivnici Endi Mari, Rafael Nadal i Novak Đoković u dobroj formi.

Izvor: SM

Subota, 01.07.2017.

20:33

RF: Mari favorit za Vimbldon, Rafa i Novak u odličnoj formi
Getty Images

"Ako je blizu 100 odsto fizičke forme, vidim Marija kao jednog od favorita za osvajanje turnira. Prosto je tako", rekao je sedmostruki šampion Vimbldona o Mariju, svetskom teniseru broj jedan koji ima problema s kukom.

Federer je izrazio uverenje da će se Mari oporaviti do početka turnira i dodao da su i Đoković i Nadal u odličnoj formi.

"Đoković se vraća osvajanjem Istborna, Nadal je u sjajnoj formi posle sezone šljake, a rani poraz Marija u Kvinsu ne mora ništa da znači. On je jedan od najboljih tenisera u prvoj nedelji Vimbldona i za njega ne brinem. On u drugoj nedelji može lako do forme. Ako je Mari 100 posto fizički pripremljen, on je prvi favorit za osvajanje Vimbldona, isto važi za Novaka i Rafu. Svako ima neku svoju priču trenutno, a svi su jednaki kada izađu na teren", smatra Švajcarac.

Federer smatra da i pord Rafe, Novaka i Marija ima još kandiodata za osvajanje Vimbldona.

"Marin Čilić i Sten Vavrinka su osvajali gren slem turnire i ranije, a tu su i Raonić, Nišikori, Tim, Dimitrov, Kirjos i Aleksander Zverev, koji su u dobroj poziciji i mogu da doguraju daleko", zaključio je Federer.

Švajcarski teniser, nosilac rekordnih 18 grend slem titula, rekao je i da ne žali što ove godine nije učestvovao na Rolan Garosu u Parizu u želji da se bolje pripremi za druga takmičenja.

"Ne želim da budem prepušten na milost i nemilost protivnika. Želim da budem agresivniji i brži", naveo je Federer, trenutno sedmostruki osvajač Vimbldona.

Peti teniser sveta u prvom kolu igra protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Vimbldon počinje 3. i trajaće do 16. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: