Mau i Izner u Kući slave

Reket i majica Nikolasa Maua, koje je koristio u rekordnom meču na Vimbldonu postaće eksponati u teniskoj kući slave.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2010.

10:48

Default images

Francuz je rekao da će stvari donirati sledeće nedelje kada stigne u Njuport na šampionat kuće slave.

Predstavnica za štampu Kuće slave En Mari MekLaflin rekla je da će prezentacija novih eksponata biti u subotu pre žreba za jedini profesionalni turnir koji se na prostoru severne Amerike igra na travi.

Mau i Amerikanac Džon Izner igrali su rekordni meč koji je trajao 11 sati i pet minuta u prvom kolu Vimbldona prošle nedelje. Duel je dva puta prekidan zbog mraka, pre nego što je Izner pobedio sa 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68.

Mau kaže da ga posle tod duela sve više prepoznaju u Francuskoj.

“Ljudi mi prilaze na ulici i čestitaju. To je čudno, jer je taj meč meni ostao u bolnom i razočaravajućem sećanju. Bez veze je što je neko morao da izgubi”, kaže Mau.

Izner je kasnije izgubio meč drugog kola sa 3:0, vratio se u Sjedinjene Države, da bi bacio počasni pič na utakmici bejzbol ekipe Njujork Jenkiz i kasnije pročitao Top ten listu na šou programu CBS televizije “Kasni šou sa Dejvidom Letermanom”.

Mau je specijalista za mečeve na travi, a odrastao je gledajući dominaciju Pita Samprasa. Njegove stvari će videti u Kući slave, a sada će i on biti deo toga. I Džon Izner je odlučio da donira reket sa legendarnog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: