Matić i Ćurčić najbolji u 2014.

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić proglašen je na svečanosti u hotelu ’Metropol’ za najboljeg srpskog igrača u 2014. godini.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

12:57

Default images

Matić se proteklog leta vratio u Čalsi za 25 miliona evra i odmah je postao jedan od najboljih igrača sredine terena u Premijer ligi.

On je obećao da će u narednom periodu pokušati da opravda dobijenu nagradu.

„Ovaj trofej je san svakog fudbalera u Srbiji. Meni se ostvario i zbog toga sam neizmerno srećan. Obećavam da ću svojim igrama i ponašanjem na terenu pokušati da dokažem da sam ovo i zaslužio. Znamo da u fudbalu ne postoji juče, već samo danas i pogled u budućnost“, rekao je Matić.
Matić je na poziciji najboiljeg igrača nasledio saigrača iz Čelsija i kapitena reprezentacije Branislava Ivanovića, koji je ovo priznanje dobijao u prethodne dve godine. Prethodno su ovo priznanje, od 2005. godine kada je ustanovljeno, po dva puta dobijali Nemanja Vidić i Dejan Stanković, odnosno Nikola Žigić, MIloš Krasić i Aleksandar Kolarov.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor Radovan Ćurčić. On je nasledio Ljubinka Drulovića, šampiona Evrope sa omladinskom selekcijom 2013. godine. Pre njih nagradjivani su Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Djukić, Slaviša Jokanović, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović i Dragomir Okuka.
Starsport
FSS je prvi put nagradio i mladu reprezentaciju, koja je dobila premiju od 200.000 evra za plasman na EP.

Specijalne nagrade, Zlatne pištaljke FSS, dobio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, za izuzetan doprinos na medjunarodnoj sceni i podizanje ugleda fudbalske Srbije. Mažić je ove godine sa saradnicima bio učesnik Svetskog prvenstva u Brazilu i redovan na utakmicama UEFA Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: