UKR: Igrači beže, sezona po planu

Fudbalska sezona u Ukrajini počeće prema planu ove nedelje bez obzira na oružana dejstva u pro-ruskom delu ove države i nedavnom obaranju civilnog aviona.

Izvor: AK

Ponedeljak, 21.07.2014.

21:29

Default images

Zbog krizne situacije koja je na ivici rata, strani fudbaleri beže iz Ukrajine, ali odlaganja starta sezone neće biti.

Šestorica igrača Šahrtjora, mahom Brazilci, odbili su da se sa klubom vrate u Ukrajinu, a u sličnoj situaciji je i Metalist iz Harkova.

"Nakon što je srušen malezijski avion ja nemam nameru da se vratim u Ukrajinu. Tamo je situacija nenormalna. Odlučio sam da ostanem u Buenos Ajresu", rekao je vezni igrač Metalista Sebastijan Blanko.

Sezona u Ukrajini počeće mečom Superkupa između šampiona Šahtjora i osvajača Kupa Dinama u sredu uveče, dok Premijer liga počinje 25. jula.

"Cela zemlja tuguje zbog tragedije koja se dogodila. To je užasno. Ali neće uticati na start prvenstva. Mi insistiramo da fudbal mora da ostane van politike", rekao je portparol Fudbalskog saveza Ukrajine (FFU) Pavel Ternovoj.

Nova sezona donosi veliku promenu u Premijer ligi, umesto 16 učestvovaće 14 klubova jer neće nastupiti Sevastopolj i Tavrija koji su sa Krima, koji je sada deo Rusije.

Prošle nedelje je UEFA prilikom žrebanja parova kvalifikacija za Lš i LE držala razdvojene ekipe iz Ukrajine (Dnjipro, Černomorec, Metalist) i Rusije (Zenit, Dinamo Moskva, Lokomotiva, Rostov).

UEFA je odobrila ukrajinskim klubovima da igraju na svojim stadionima, čak i Černomorecu iz Odese u kojem je nedavno počinjen masakr, ali to je bilo pre pada malezijskog aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: