Gagić: Trener je uvek tu da pomogne

Mladi centar Partizana NIS Đorđe Gagić bio je ove nedelje u fokusu zvaničnog sajta Evrolige za koji je pričao o svom napretku u Humskoj, treneru i navijačima.

Izvor: AK

Sreda, 11.12.2013.

20:00

Default images

Gagić je uz Dejana Muslija, Nikolu Milutinova, Đoku Šalića, ali i Žofreja Lovernja, čini centarsku liniju crno-belih.

Partizan je uvek bio poznat kao tim koji stvara najbolje centre u Evropi, EL ističe Dejana Tomaševića, Nenada Krstića, Nikole Pekovića, Aleksa Marića i Dejana Milojevića, a njihov naslednik bi trebalo da bude Gagić.

"Čast je igrati za tako veliki klub, sa tako velikom istorijom i tradicijom. Nisam mnogo razmišljao kada sam donosio odluku. Takođe, Duško Vujošević je sjajan trener koji veoma dobro radi sa igračima na mojoj poziciji. To je bio ključni razlog mog dolaska. Kao i igranje u Evroligi i uslovi za igranje košarke ovde", rekao je Gagić za Evroligu.

Ono što odlikuje Partizan jesu naporni treninzi koji su osnova velikih rezultata koje klub beleži poslednjih godina.

"Dosta se radilo i individualno i timski. Pored individualnog napretka najviše sam dobio na samopouzdanju i iskustvu. To su stvari koje će mi najviše pomoći u nastavku karijere. Mislim samo na jake treninge i zdravu konkurenciju među nama igračima. To je ključ svega", ističe Gagić.
kkpartizan.rs
Trener Duško Vujošević je svojim sistemom u Humskoj 1 stekao poštovano ime u svetu košarke, kao jedan od prepoznatljivih imena u Evroligi, gde je proglašen za najboljeg trenera Evrope 2010. godine.

"Kada imamo problema na terenu imamo sjajnog instruktora i psihologa u treneru. Uvek je tu da pomogne bilo kom igraču razgovorom, kako bi se vratio u formu", rekao je Gagić o Vujoševiću.

Drugi zaštitini znak Partizana su njegovi navijači i dvorana Pionir, gde su pali mnogi evropski velikani.

"Samo igranje u Partizanu je dovoljno veliki motiv. Naravno da želiš dobar rezultat zbog navijača jer su uvek uz nas. Prošle sezone kada su nam bili najpotrebniji jer smo bili mladi, bili su uz nas i u porazu i u pobedi", zaključio je Gagić.

Gagića i saigrače u četvrtak očekuje veliki ispit u 9. kolu Evrolige. Partizan NIS gostuje jednom od favorita takmičenja Fenerbahčeu. Crno-belima je potrebna bar jedna pobeda u poslednja dva kola uz poraze Nantera za plasman u Top 16 fazi takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: