Inter treći put prvak sveta!

Fudbaleri Intera iz Milana savladali su afrički Mazembe 3:0 (2:0) u Abu Dabiju i osvojili titulu klupskog prvaka sveta.

Izvor: AK

Subota, 18.12.2010.

19:58

Default images

"Neroazuri" su do treće krune stigli golovima Gorana Pandeva i Samjuela Etoa u prvom poluvremenu, te Jonatana Biabianija pet minuta pre kraja.

Interu je ovo peti trofej u 2010. godini (Liga šmapiona, Serija A, Kopa Italija, Superkup Italije), a u osvajanju novog trofeja učestvovao je i Dejan Stanković koji je igrao od 54. minuta i asistirao kod terećg gola. Ovo je njegov 25. trofej u karijeri.

Inter je poveo u 13. minutu kada je posle akcije Argentinca Dijega Milita i Samjuela Etoa, ovaj drugi je poslao sjajan pas iza leđa rivalske odbrane do Pandeva koji se sjajno snašao i sa 7-8 metara rutinski ubacio loptu u mrežu.
Beta
Samo četiri minute posle toga, posle neodlučnosi defanzivaca Mazembea, Italijani su ukrali loptu na levoj strani, usledio je pas do Etoa na ivicu kaznenog prostora, a Kamerunac je preciznim udarcem po zemlji duplirao vođstvo svog tima.

Za konačan rezultat i ubedljiv trijumf Intera pobrinuli su se rezervisti Stanković i Biabiani. Kapiten Srbije je lepim pasom proigrao Francuza koji je po treći put na meču matirao Kidiabu.



Treće mesto u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio je brazilski Internasional koji je sa 4:2 (2:0) savladao šampiona Azije Seongnam. Strelci za tim iz Porto Alegrea bili su Tinga u 15, Alesandro u 27. i 71. i Andres D'Alesandro u 52. minutu, dok je strelac oba gola za južnokorejski tim bio bivši igrač Crvene zvezde Maurisio Molina u 84. i 90. minutu.

Ovo je četvrta uzastopna titula evropskih ekipa na Svetskom klupskom šampionatu pošto su to pre Intera učinili Barselona, Mančester junajted i Milan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: