Maravić: "Navijači vode politiku"

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dušan Maravić napustio je Upravni odbor ‘crveno-belih’ zbog različitih stavova u odnosu na rukovodstvo kluba.

Izvor: B92, Sport

Utorak, 10.08.2010.

12:01

Default images

Maravićev odlazak iz redova ‘crveno-belih’ je prošao gotovo neopaženo pošto je do njega došlo pre gotovo mesec dana.

Maravić je u razgovoru za “Sport” objasnio razloge svog odlaska, gde je kao najveći problem video to što, prema njegovim rečima, politiku kluba vode navijači.

Izašao sam iz Upravnog odbora pre otprilike mesec dana. Razlog je taj što se moj koncept i pogled na fudbal i Crvenu zvezdu značajno razlikuju od aktuelnog rukuvodstva. Da se razumemo, sa Vladanom Lukićem sam i dalje privatno izuzetno dobar, međutim ne želim da budem neko ko će samo klimati glavom i aminovati odluke bez obzira na činjenično stanje. Bolje je da na moje mesto dođu mlađi”, izjasnio se Maravić.

Kao poseban problem, Maravić je naveo isuviše blisku vezu kluba i navijača.

Smatram da klub mora da napravi veći otklon prema ‘delijama’. Uopšte, pogledi na probleme koji muče Crvenu zvezdu i naš fudbal su nam potpuno različiti. Kada su ‘delije’ u pitanju, smatram da je nedopustivo da politiku kluba vode navijači. Zvezda mora da ima jezgro od Triglava do Đevđelije, ne samo aktuelnu grupu. Mislio sam da na tom planu možemo nešto da promenimo, ali kada sam shvatio da su oni praktično i doveli Lukića, shvatio sam da to nije moguće”, smatra Maravić.

Proslavljeni bivši fudbaler rekao je i da je problem to što je rukovodstvo ‘crveno-belih’ u sukobu sa FSS i sa Partizanom.

Po meni je nedopustivo da Crvena zvezda stalno bude u svađi sa Fudbalskim savezom Srbije i Partizanom. To ničemu ne vodi. Tri najznačajnija faktora srpskog fudbala bi trebalo da sarađuju na planu kadrovske politike i razvoja fudbala, a ne da postoje konstantne razmirice. Derbi se igra dva ili tri puta godišnje, valjda može da se izdvoji vreme i prostor za jednu zajedničku kafu ili večeru tokom sezone. Čelnicima kluba sam to predočio još pre godinu dana. Bio sam otvoren kao i uvek, međutim očigledno je da nisam dobio podršku”, rekao je Maravić.

Maravić navodi da je odluka da napusti Crvenu zvezdu bila lična i da nema nikakve ljutnje.

Toje bila moja moralna obaveza. Ne zavisim od kluba, a pritom ne želim da budem neki faktor koji bi bilo šta remetio. Sklonio sam se u sekciju veterana, a donekle mogu i da razumem ljude koji u Upravnom odboru funkcionišu isključivo po inerciji”, zaključio je Maravić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: