Veličković 57. na juniorskom SP

Juniorski reprezentativac Srbije Aleksa Veličković zauzeo je solidno 57. mesto na Svetskom prvenstvu italijanskom mestu Ofida.

Izvor: LB

Nedelja, 08.08.2010.

20:51

Default images

Na trci je učestvovalo 145 vozača iz 45 zemalja, a reprezentativac aranđelovačke Šumadije imao je 6,13 minuta slabije vreme od pobednika Francuza Olivijea le Gaka

Drugi srpski predstavnik, takođe, reprezentativac Šumadije Uroš Jovanović odustao je na dva kruga pre završetka trke, koja je imala ukupno devet krugova, odnosno 125 kilometara.

"Zadovoljan sam, momci su bili borbeni na veoma teškoj stazi i šteta je što je Uroš Jovanović na polovini trke pao sa većom grupom biciklista. Dok se ispetljao iz gužve odmaklu su mu, ali je ipak uspeo da ulovi grupu. Međutim, tu je dosta potrošio snage i dva kruga pre kraja morao je u boks. Aleksa Veličković je odlično vozio, šest krugova je bio u glavanoj grupi od oko 60 biciklista. Dva kruga pre kraja došlo do „cepanja“ karavana. Veličković je pustio glavnu grupu u kojoj je bilo oko 25 biciklista i stigao je 57", rekao je selektor Saša Gajičić.

"Sada je na redu novi izazov, Veličković će se priključiti našem biciklističkom timu u kome su i Jovana Crnogorac, Filip Pavlović i Lazar Jovanović, koji u ponedeljak 9. avgusta odlazi na Letnje olimpijske igre mladih u Singapur", dodao je on.

Francuz Olivije le Gak stazu je prešao za 3:32,05 časova (prsečno 36,2 km na čas). On je stigao solo na cilj, sa tri sekunde prednosti u odnosu na grupu od 14 biciklista. U sprintu drugo mesto pripalo je Australijancu Džeju Mekartiju, dok je treći bio Belgijanac Jasperu Stujvenu.

Trku je završilo tačno 100 biciklista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: