Đokić i Jovanović predvode talente

Izvršni odbor Stručnog saveta KSS predložio je Boška Đokića za trenera mlade reprezentacije, a Vladu Jovanovića za trenera juniora.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Sreda, 14.04.2010.

10:22

Default images

Marko Simonović će predvoditi selekciju koja će igrati „3 na 3“ na Olimpijskim igrama mladih.

Đokić je ove sezone predvodio Radnički basket i sada FMP Železnik, a ovog leta od 8. do 18. jula u Zadru biće selektor srpske selekcije igrača do 20 godina na Evropskom šampionatu. Posao neće biti nimalo lak i pored veoma talentovane generacije (Musli, Đekić, Anđušić, Jaramaz, Arnautović...), pošto domaćin ima ambiciju da se popne na presto sa veoma talentovanom ekipom, koja je prošle godine u Novom Zelandu osvojila bronzanu medalju na Svetskom šampionatu.

Vlada Jovanović, pomoćni trener Partizana nagrađen je posle osvojene zlatne medalje na Evropskom šampionatu juniora prošle godine u Francuskoj. On će u Viljnusu od 22. jula do 1. avgusta predvoditi tim na Evropskom šampionatu, a među kandidatima su Nemanja Bešović, Nenad Miljenović, Nikola Vujović, Nikola Silađi...

Marko Simonović će biti trener na prvom olimpijskom turniru u basketu. Ovo takmičenje biće održano od 14. do 26. avgusta u Singaputu. Simonović je prošlog leta bio asistent Nenadu Truniću, a pre toga i Miroslavu Nikoliću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: