Poraz Zimonjića i Nestora u finalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da osvoje turnir u američkom gradu Indijan Velsu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.03.2010.

09:11

Default images

Zimonjić i Nestor, koji su na turniru bili postavljeni za prve nosioce, u nedelju rano ujutro su u finalu muškog dubla poraženi od španskog dvojca Rafael Nadal - Mark Lopes u dva seta, 7:6 (8), 6:3. Finalni meč u konkurenciji muških parova trajao je jedan sat i 35 minuta.

Nadal i Lopes su dobili specijalnu pozivnicu za učešće u konkurenciji dublova.

U prvom setu, koji je trajao gotovo sat vremena, Nestor i Zimonjić su tri puta spašavali set poene u taj-brejku, pre nego što je Nadal rešio set u korist svog dubla. U drugom setu, Nestor i Zimonjić su izgubili servis na 1:3 i posle toga nisu uspeli da se vrate u meč. Španski dubl je iskoristio prvu od tri meč lopte kada je Nestor iz voleja pogodio mrežicu.

Ovo je bio tek peti zajednički nastup Nadala i Lopeza i druga titula, posle pobede u Dohi 2009. Tada su Španci u finalu takođe savladali Zimonjića i Nestora.

"Igrali su veoma dobro, dva puta su nas dobijali u velikim finalima. Mislili smo da ćemo ih pobediti večeras, ali to nije bio slučaj. Nadam se da ćemo sledeće godine biti uspešniji u tome", rekao je Nestor.

Nestor i Zimonjić sada imaju rezultat 18-9 u finalima.

U finalu takmičenja ženskih parova, Kveta Peške iz Češke i Slovenka Katarina Srebotnik, pobedile su treće nosioce, Ruskinju Nađu Petrovu i Australijanku Samantu Stosur sa 6:4, 2:6, 10:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: