Pred Partizanom težak raspored

Košarkaši Partizana u subotu dočekuju kragujevački Radnički u NLB ligi i to će biti drugi od četiri meča koje će crno-beli odigrati u roku od osam dana.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

16:44

Default images

Naporna serija počela je u četvrtak uveče utakmicom poslednjeg, šestog, kola Top 16 faze Evrolige protiv španske Barselone, a osim duela sa Kragujevčanima izabranike Duška Vujoševića očekuju odloženi meč protiv Bosne u Sarajevu 15. marta, kao i gostovanje zagrebačkoj Cedeviti dva dana kasnije.

Plasman u četvrtinale najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, prema rečima centra Aleksandra Marića, već je iza ‘crno-belih’, a na redu je okretanje obavezama u regionalnom takmičenju u kojem još imaju teoretske šanse da se domognu prvog mesta uoči ‘fajnal-fora’.

Dodatno opterećenje, pored napornog rasporeda, biće nam putovanja pošto u čak tri utakmice gostujemo”, naglasio je Marić i dodao da je izuzetno malo vremena za odmor i prikupljanje snage.

Najbolji skakač šestog kola Top 16 faze Evrolige istakao je da su njegovi saigrači već naučili kako da se ponašaju u takvim situacijama i da će ići korak po korak.

Sada smo skoncetrisani na meč sa Radničkim. U svaku utakmic ulazimo silno motivisani”, poručio je Marić.

Nikolić: "Borićemo se protiv Partizana"

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić istakao je da će se njegovi izabranici protiv Partizana u subotu pružiti svoj maksimum. Nikolić je, takođe, ocenio da oba kluba mogu biti izuzetno zadovoljna onim što su do sada postigli.

"Partizan se plasirao među osam najboljih klubova u Evroligi i već osvojio jedan trofej u sezoni, Kup Radivoja Koraća, dok smo mi uspeli da izborimo opstanak u regionalnom takmičenju", naglasio je Nikolić.

On je napomenuo da će mu, pored izostanka povređenog Vladimira Vuksanovića, veliki problem biti zgusnut raspored, pošto smatra da Šumadinci nemaju dovoljan fond igrača za tri utakmice u jednoj nedelji.

"Partizan je apsolutni favorit. Mi smo, međuitm, naviknuti na takvu situaciju, pošto smo u većini duela u NLB ligi imali ulogu autsajdera", rekao je Nikolić navodeći da je Radnički, uprkos predviđanjima, do sada zabeležio deset pobeda u regionalnom takmičenju.

Iskusni stručnjak podsetio je i da je Radnički u prvom meču sa "crno-belima", u Kragujevcu, bio nadomak iznenađenja.

"Oni su nas tada potcenili i to se sigurno neće ponoviti. Naša najveća šansa je njihov umor od meča u Barseloni", zaključio je Nikolić, koji je pre više od deset godina sa velikim uspehom vodio najtrofejniji srpski klub.

Utakmica Partizan - Radnički na programu je u subotu od 19.30 časova u hali “Pionir”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: