Društvo 6

30.04.2024.

8:04

Zatresla se Srbija: Jak zemljotres

Zemljotres magnitude 4,1 stepen Rihterove skale registrovan je jutros u 07.42 u regionu Kladova, objavio je Republički seizmološki zavod.

Izvor: B92.net

Zatresla se Srbija: Jak zemljotres
Shutterstock/Andrey VP

Podeli:

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na VI stepena Merkalijeve skale.

Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navedeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Na društvenim mrežama, građani su komentarisali da se zemljotres osetio Zaječaru, Negotinu, Donjem Milanovcu, Boru, kao i drugim gradovima istočne Srbije, a pojedini kažu da se osetio čak i u Nišu.

"Baš se osetio", "Bila sam u krevetu kada sam osetila ljuljanje", "Nikako da ustanem za posao, ovo me taman isteralo iz kreveta", "Osetio se potres, zatresao se nameštaj u kući", samo su neke od objava na društvenim mrežama.

Na sajtu Evropsko-Mediteranskog seizmološkog centra navodi se da je jačina zemljotresa bila jača, čak 4,3 stepena Rihterove skale.

Na društvenim mrežama korisnici javljaju da se zemljotres osetio i u Beogradu.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: