Sagmajster: „Jedva čekam odmor“

Jedini predstavnik Srbije na 31. Dakaru Gabor Sagmajster poslednji brzinski ispit prvog dela najzahtevnijeg planetarnog takmičenja završio je na 73. mestu.

Izvor: B92

Subota, 09.01.2010.

00:44

Default images

Tačno 600 kilometara sedmog specijala sa neznatnim etapnim delovim Subotičanin je odradio za 11 sati 12 minuta i 57 sekundi. Organizator ove godine, po svemu sudeći, nema ni malo milosti, tako da će jednodnevna pauza dobro doći svima, počev od takmičara, preko pratećih ekipa, pa sve do izveštača.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Jedva čekam da se odmorim i priključim ekipi koja se nalazi u hotelu gde me čeka iznajmljen apartman sa krevetom, da se malo ispružim. Dosta mi je šatora, peska i tvrde zemlje“, bio je prvi komentar Sagmajstera po ulasku u kamp.
plumrace.com
Šampion Srbije ističe da je sedma, ujedno najduža etapa do sada bila teška, kao i da je ponovo imao nekoliko padova, ali bez posledica.

Etapa je bila izuzetno teška, kao i sve predhodne. Više od 11 sati proveo sam na motoru kako bih odradio 600 kilometara specijalnog ispita. Naravno, i ovoga puta padovi su bili neizbežni, ali na svu sreću bez posledica. Bilo je delova koje sam morao da vozim 20 km/h, bukvalno sam se provlačio između ogromnih stena. Sreća je da sam visok, pa samo mogao nogama da se oslanjam o zemlju dok nišanim gde ću da prođem. Neverovatno zvuči kada voziš toliko vremena motor, a nikako da dođeš do cilja. Kada sam ugledao cilj, a malo dalje i kamp, znao sam da je prvom delu relija došao kraj. Samo da se presvučem, uskočim u auto i pravac hotel, na zasluženi odmor“, rekao je Sagmajster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: