Davidenko preko Federera do finala

Nikolaj Davidenko plasirao se u finale turnira u Dohi pobedom nad prvim teniserom sveta Rodžerom Federerom u dva seta 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

17:12

Default images

U reprizi novembarskog polufinala Masters kupa u Londonu u, ruski teniser je odličnom igrom stigao do tek drugog trijumfa protiv Švajcarca u 14 mečeva. Davidenko će se u borbi za prvu titulu u 2010. godini sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom koji je eliminisao Viktora Troickog posle dva seta 6:1, 6:3.

Davidenko očigledno samo nastavlja tamo gde je stao prošle sezone, pošto je na fantastičan način došao do trijumfa nad prvi teniserom sveta.

U prvom setu Rus je pogodio svih 27 prvih servisa, neverovatno je igrao sa osnovne linije i terao Federera na nekarakteristične greške. Napravio je Davidenko prednost 3-0, uz dva brejka viška, Švajcarac je momentalno vratio jedan, ali je Rus drugi sačuvao i sasvim zasluženo poveo u setovima.

Ključni trenutak meča dogodio se početkom drugog seta. Posle prvog gema, u kojem je viđeno nekoliko spektakularnih poena, Federer je u drugom gemu imao dve brejk lopte. U tom drugom gemu Davidenkov servis je popustio, napravio je nekoliko grešaka, ali Federer, od koga se očekivalo da podigne nivo igre u nastavku, odgovorio je istom merom i propustio priliku da se vrati u meč.

U trećem gemu Rus pravi brejk bez izgubljenog poena, a do kraja Federeru nije dozvolio nijednu brejk priliku i zasluženo se plasirao u finale.

Davidenko i Nadal su se do sada sastali osam puta i obojica imaju po četiri trijumfa. Poslednja dva puta trijumfovao je ruski teniser, u finalu Masters turnira u Šangaju i u grupi u Masters kupu u Londonu.

Nagradni fond turnira u Dohi je 1.024.000 dolara, a pobednik će inkasirati 185.850 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: