Obnovljen Republički zavod za sport

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković ocenila je da će rekonstrukcija Republičkog zavoda za sport pomoći razvoju mladih talenata.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 29.06.2009.

15:13

Default images

"Svrha ove ustanove je da prati i unapredjuje rad mladih talenata i da od njih stvara buduće šampione", istakla je Samardžić-Marković i dodala da je objekat u potpunosti adaptiran za sportiste sa posebnim potrebama. Prema njenim rečima, Dom sportova je pre rekonstrukcije bio u "veoma ruiniranom stanju".

"Sala za treninge bila je memljiva, dok se bazen urušavao. Sve to delovalo je veoma porazno za zemlju koja se diči velikom sportskom tradicijom", rekla je Samardžić-Marković.

Posle rekonstrukcije Zavoda, prioriteti resornog ministarstva u narednom periodu biće izgradnja Nacionalnog trenažnog centra, čime će državne reprezentacije dobiti vrhunske uslove za pripreme.

Pomoćnik ministra za sektor upravljanja projektima Zagorka Petrović-Zlatanović navela je da su radovi na rekonstrukciji Doma sportova trajali 16 meseci i da su koštali 268 miliona dinara.

"Radove je izvela firma Projektomontaža i oni su privedeni kraju u predviđenom roku. Svi kapaciteti Doma sportova su adaptirani i spremno će dočekati predstojeću Univerzijadu", istakla je Petrović-Zlatanović.

Direktor Zavoda za sport Jasminko Pozderac podsetio je da su stručnjaci iz te institucije imali neke pimedbe, ali da su na kraju "svi zadovoljni načinom na koji je ovaj veliki posao okončan".

Na prostoru od 5.000 kvadratnih metara Zavod za sport raspolaže sa četiri sale, teretanom, zimskim bazenom, saunom i đakuzijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: