Tvente bi da zadrži Rajkovića

Holandski Tvente želi da i sledeće sezone zadrži mladog i olimpijskog reprezentativca Srbije Slobodana Rajkovića.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

04:33

Default images

Rajković je dobar deo sezone proveo pod suspenzijom zbog incidenta na Olimpijskim igrama u Kini, ali je ovog proleća odigrao 12 utakmica za ekipu koja se bori za drugo mesto u holandskoj Erediviziji i plasman u Ligu šampiona. Predsednik kluba Jop Munsterman spreman je da pregovara sa upravom Čelsija, sa željom da 20-godišnjeg Rajkovića još godinu dana zadrži u Enshedeu.

Naša želja je sasvim jasna. Želimo da ga i sledeće sezone zadržimo na pozajmici, ali pre svega Čelsi mora da odluči šta želi sa njim“, rekao je Jop Minsterman.

Rajković je u holandskom fudbalu napravio ime prošle sezone, kada je nastupao za PSV Ajndhoven, takođe kao pozajmljeni igrač. Posle duge suspenzije on se u finišu ove sezone ustalio u ekipi, a protiv Rode je čak dao i gol.

Momka koji je karijeru počeo u OFK Beogradu ozbiljni evropski klubovi prate još od kada je imao 15 godina, a Čelsi ga je kupio 2005. godine za 5 miliona evra, što je u to vreme bio svetski rekord za igrače do 18 godina. Posle toga ostao je u beogradskom klubu do 2007, kada je napunio 18 godina, a ove dve sezone proveo je na pozajmicama u Holandiji, najpre u Ajndhovenu, pa na insistiranje Stiva Meklarena i u Tventeu.

Srpski fudbaler suspendovan je 3. septembra na godinu dana u svim takmičenjima zbog navodnog pljuvanja sudije Abdulaha Al Hilalija na meču između Srbije i Argentine na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Ipak, ta odluka je 19. novembra promenjena, pa je Rajković od tada mogao da igra za klub, a suspenzija za zvanične i prijateljske mečeve reprezentacije u svim starosnim kategorijama važi do septembra ove godine.

U londonskoj ekipi već igra srpski reprezentativac Branislav Ivanović, koji je posle velikih problema na početku ostrvske karijere (starter prvi put tek posle osam meseci, u prvih 15 meseci odigrao je samo 17 mečeva), on je u centar pažnje ušao sa dva gola na Enfildu u Ligi šampiona, i sada redovno dobija priliku u Hidinkovom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: