Kup: Branilac pehara na Lionu

Utakmicama četvrtfinala u sredu se nastavlja fudbalski Lav kup Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2009.

16:23

Default images

Branilac trofeja Partizan igra u gostima protiv Hajduka sa Liona, Crvena zvezda dočekuje Smederevo, Napredak igra sa Sevojnom, dok OFK Beograd gostuje Banatu. Sve utakmice počinju u 15 časova i 30 minuta.

Partizan dočekuje "fenjeraša" Prve lige Srbije. Hajduk je daleko najlošiji tim Prve lige sa samo 10 bodova iz 23 utakmice, ali je u Kupu ove sezone priredio dva iznenađenja, najpre u 1/16 finala pobedom u gostima nad Mladošću iz Lučana (1:0), a zatim i eliminacijom Vojvodine u četvrtfinalu, na Lionu, kada je bilo 1:1, da bi Hajduk prošao dalje na penale. sa druge strane, Partizan je u osmini finala kod kuće pobedio Jagodinu, sa 4:2.

Trener Partizana Slaviša Jokanović svestan je da bi sve osim pobede "crno-belih" bilo veliko iznenađenje, ali je i oprezan.

"Mnogi o kupu govore kao o lakom takmičenju, ali da demantujem takve vrste mišljenja navešću naš primer – mi smo prošle godine osvojili taj isti kup posle 7 godina čekanja. Hajduk će biti dodatno motivisan protiv nas, jer mnogi njihovi igrači ne igraju često utakmice protiv jakih protivnika, a i kup je specifično takmičenje u kome mnogi favoriti često stradaju", izjavio je Jokanović i najavio izmene u timu u odnosu na prethodne mečeve, protiv Crvene zvezde i Vojvodine.

"Na nama je, da od ovog meča krenemo ka novom trofeju i očekujem da ćemo preskočiti ovu prepreku na način kako se to i očekuje od nas. Što se tiče sastava tima, vrlo verovatno ćemo izvršiti neke rokade u odnosu na poslednje mečeve, ali smatram, da će na teren istrčati dovoljno kvalitetan tim renomea jednog Partizana."

Za razliku od gradskog rivala, Crvena zvezda će imati nešto teži zadatak u duelu sa Smederevom, timom koji deli prvu poziciju na tabeli Prve lige Srbije. Smederevci imaju isti broj bodova kao i BSK Borča, po 49, nalaze se u seriji od 3 uzastopne pobede i blizu su brzog povratka u Super ligu, posle prošlogodišnje eliminacije u baražu.

Na drugoj strani, Crvena zvezda je prošle nedelje definitivno izgubila nadu u trci za osvajanje titule, pa joj je Kup jedina preostala šansa za trofej ove sezone. Zvezda je u osmini finala pobedila u gostima ČSK, sa 2:0, dok su Smederevci pobedili kod kuće Bežaniju, sa 1:0.

Kruševački Napredak, koji je imao izuzetno uspešan početak prolećnog dela sezone u Super ligi, dočekuje Sevojno, još jednog člana Prve lige. Sevojno je trenutno na 11. mestu, a u duel u Kruševcu ulazi posle ubedljive pobede nad Spartakom, sa 3:0, u 23. kolu Prve lige. Oba tima prethodnu rundu Kupa prošla su na penale. Sevojno preko Borca u Čačku, a Napredak preko Rada u Beogradu.

U jedinom okršaju dva superligaša u Banatskom dvoru igraju Banat i OFK Beograd, u duelu timova koji ovog proleća pružaju očajne partije. OFK Beograd je tokom vikenda izgubio kod kuće od Rada (0:2) u meču koji je označio kraj za trenera Mihaila Ivanovića, a četvrtfinale Kupa biće debi za novog trenera "romantičara" Simu Krunića, nekadašnjeg pomoćnika Havijera Klementea u reprezentaciji Srbije. OFK Beograd je u osmini finala kod kuće pobedio niški Sinđelić (2:0), dok je Banat u gostima savladao Javor (2:0).

Parovi četvrtfinala (svi mečevi počinju u 15,30h):

Hajduk (Beograd) – Partizan
Crvena zvezda – Smederevo
Napredak – Sevojno
Banat – OFK Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: