BG: Olivera Jevtić brani titulu

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić učestvovaće ponovo na polumaratonskoj trci na "Beogradskom Banca Intesa maratonu”, najavili su organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2009.

16:21

Default images

Jevtićeva je petostruka pobednica polumaratonske trke u Beogradu. Slavila je 1997, 1998, 2000, 2002. i 2008. godine, a samo jednom, 1993. godine kada je imala samo 16 godina, nije uspela da se popne na pobedničko postolje. Beogradski maraton na programu je 18. aprila.

„Emotivno sam vezana za Beogradski maraton. Na njemu sam kao pionirka započela međunarodnu maratonsku karijeru, njemu sam se vraćala kad kod je trebalo da proverim svoju formu uoči najvećih svetskih takmičenja, ili da povratim samopouzdanje posle oporavka od povreda. Startovaću u polumaratonu, da bih još jednom proverila učinak treninga u pripremama za maratonsku trku na Svetskom prvenstvu u Berlinu u avgustu, ali i da potvrdim svoju spremnost da učestvujem u polumaratonu na Mediteranskim igrama, takmičenju na kojem sam osvojila dosad pet medalja", izjavila je Jevtićeva koja je prošle godine popravila rekord staze i dovela ga na respektabilnih 1:11,41.

Samo jednom trčala je pun maraton u Beogradu – 2007. godine i pobedila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: