Nadal sprema osvetu Nalbandijanu

Najbolji svetski teniser Rafael Nadal nalazi se na pravom putu prema finalu Indijan Velsa.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 18.03.2009.

10:14

Default images

Španac koji je prvi nosilac turnira iz Masters Serije pobedio je ruskog igrača Dmitrija Tursunova sa 2:0 – po setovima 6:3, 6:3.

„Istina je da ovo nije bio jedan od mojih najboljih mečeva. Bilo je teško igrati protiv Dmitrija. Nije mi davao mnogo prilike da uđem u ritam. Dobro je udarao, ali je imao i dosta grešaka. I ja sam grešio mnogo više nego uobičajno“, rekao je Nadal.

Nadal će u četvrtom kolu igrati protiv Argentinca Davida Nalbandijana, koji u dva meča protiv Španca nije izgubio set. Oba duela igrana su 2007. godine, pre nego što je Španac stigao na prvo mesto ATP liste.

„Moram da igram dobro. Moram da budem agresivan, jer ukoliko mu prepustim kontrolu svakog poena, imam male šanse za trijumf“, tvrdi Nadal.

Stanislas Vavrinka, naredni Đokovićev protivnik pobedio je u veoma neizvesnom meču domaćeg igrača Sema Kverija sa 2:6, 7:5, 7:6 (10:8). Šesti nosilac Argentinac Huan Martin del Portro je pobedio Austrijanca Jirgena Melcera sa 6:2, 2:6, 7:6 (7:2) i u narednom kolu igraće protiv Amerikanca Džona Iznera koji je savladao Rusa Marata Safina sa 6:4, 6:4. Sedmi nosilac Amerikanac Endi Rodik je bio bolji od Nemca Nikolasa Kifera sa 6:4, 7:6 (7:4). Rodik će igrati protiv 12. nosioca Španca Davida Ferera koji je uspeo da pobedi Francuza Žeremija Šardija sa 3:6, 6:4, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: