Nema rezervnog plana za Euro 2012.

Predsednik UEFA Mišel Platini izjavio je da ne postoji rezervni plan da se Evropsko prvenstvo 2012. godine održi van Poljske i Ukrajine.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.02.2009.

18:22

Default images

Platini je međutim uveren da će te dve zemlje biti u mogućnosti da organizuju turnir. UEFA je kritikovala Varšavu i Kijev zbog sporih priprema u organizaciji Evropskog prvenstva 2012. godine i upozorila da će im organizacija turnira biti oduzeta ukoliko ne ubrzaju potrebne procedure.

Poljski i ukrajinski mediji naveli su da je UEFA već počela da traži moguće zamene za domaćina turnira, a kao ozbiljni kandidat pominje se Španija, kao i mogućnost zajedničkog domaćinstva Nemačke i Poljske.

"Ne postoji rezervni plan. Nema plana B za Euro 2012. Postojizabrinutost, ali to će biti veliki izazov. Stadioni se grade i mislim da će turnir biti održan u Poljskoj i Ukrajini. Verujem da ćemo uspeti da savladamo sve izazove", izjavio je Platini u Briselu.

Platini je potvrdio da će izvršni komitet UEFA u maju doneti konačnu odluku da li će Poljska i Ukrajina biti spremne za održavanje Evropskog prvenstva, kao i u kojim gradovima će se odigravati mečevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: