AO: Krunićeva u finalu dubla!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u finale juniorskog Australian Opena u konkurenciji ženskih dublova.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2009.

11:28

Default images

Petnaestogodišnja teniserka, koja je rođena u Moskvi ali je izabrala da igra za Srbiju, zajedno je sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom savladala druge nositeljke Beatris Gumulju (Indonezija) i Nopavan Lerčivakarn (Tajland) sa 6:2, 7:6 (7:2). Protivnice srpsko-poljskom dublu u finalu biće Amerikanka Kristina MekHejl i Hrvatica Ajla Tomljanović.

Meč je trajao sat vremena i pet minuta, a prvi set Srpkinja i Poljakinja dobile su za samo 23 minuta igre.

Drugi set doneo je nešto više uzbuđenja, pošto je pitanje pobednika rešeno tek u taj-brejku. Krunićeva i Zanjevska bolje su koristile prvi servis (73% poena osvojeno na prvi servis, naspram 57% Gumulje i Lerčivakarnove), a obe strane su realizovale po dve od četiri brejk prilike. Taj-brejk je ubedljivo pripao Krunićevoj i Zanjevskoj sa 7:2.

U drugom polufinalu, šeste nositeljke Amerikanka Kristina MekHejl i Ajla Tomljanović iz Hrvatske savladale su Australijanke Izabelu Holand i Seli Pirs sa 6:4, 4:6, (10:8).

Finale ženskog juniorskog dubla trebalo je da se igra u petak uveče po lokalnom vremenu, ali će termin biti promenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: