EL: Drugi poraz Partizana

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 14.11.2007.

22:42

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u Madridu od Reala 75:64 (20:11, 13:10, 26:21, 16:22), u četvrtom kolu Evrolige. Najefikasniji u beogradskoj ekipi bio je Milt Palasio sa 24 poena (9-14 za dva, 1-3 za tri, 3-3 bacanja), a pored njega vredni pomena su Dušan Kecman sa 14 poena i Novica Veličković sa 13 poena i 5 skokova. Najbolji igrač „crno-belih“ ove sezone Nikola Peković utakmicu je ztavršio sa 6 poena. U ekipi Đoana Plaze Luis Bulok je postigao 15, Aleks Mumbru 11, a Raul Lopes 10 poena.

Partizan nakon četiri runde ima skor 2-2, i u narednom kolu, u Pioniru, dočekuje italijansku Lotomatiku.

U jako čudnom meču, u kojem je domaćin tokom celog toka održavao prednost veću od deset poena, Partizan je u finišu nakon fenomenalne serije možda i mogao do senzacije, ali je Bulok odbio taj napad trojkom uz faul, pa su bodovi ostali u Madridu.

Partizan je bio jako loš u šutu za tri (23-4), izgubio je čak 19 lopti, pa na kraju ni ne čudi poraz. Svih 12 igrača Reala upisalo se u strelce, dok je u ekipi Duška Vujoševića to pošlo za rukom samo sedmorici.

Utakmica je počela loše po Beograđane, koji su u prvih 6 ipo minuta postigli samo 4 poena, i rezultat je bio 15:4. Do kraja prve deonice Real je agresivnom odbranom uspeo da održi stečenu prednost, pa je nakon deset minuta domaći tim vodio 20:11.

Slično je počela i druga četvrtina, pošto je Partizan za pet minuta postigao samo dva poena, ali ni Real nije briljirao, pa je rezultat nakon 15 minuta bio 26:13. I u nastavku druge deonice strelci nisu bili raspoloženi, pa se na veliki odmor otišlo sa vođstvom domaćina 33:21.

Ključan detalj za slab početak „crno-belih“ pored dobre odbrane domaćina bio je i Nikola Peković koji je brzo zaradio dve, a početkom treće deonice i treću ličnu grešku, a Slavko Vraneš nije mogao da nadomesti taj nedostatak u reketu.
www.marca.es
Početkom treće četvrtine Partizan je uspeo da se primakne na 10 razlike, ali je usledila serija 8-0 (dve trojke Buloka), i Real je otišao na visokih 18 razlike (48:30). Partizan je uzvratio serijom 6-0, ali su domaći košarkaši ponovo vratlili kontrolu sa nekoliko dobrih odbrana.

Partizan je u trećem periodu postigao isti broj poena kao u celom prvom poluvremenu, ali to nije donelo rezultat, pošto je domaćin takođe bio izuzetno raspoložen. Agresivna odbrana Reala počela je da daje rezultate, i „crno-beli“ su u nekoliko situacija početnički gubili lopte u prevođenju.

Ipak, sredinom poslednje četvrtine Milt Paslasio, koji je 18 od 24 poena postigao u drugom poluvremenu, inicirao je sjajnu seriju „crno-belih“ od 13-1, i prišao Realu na minus pet minut pre kraja (66:61), ali to je bilo prekasno pošto je Bulok uzvratio trojkom i meč je bio rešen.

Real Madrid – Partizan Igokea 75:64 (20:11, 13:10, 26:21, 16:22)

Real Madrid: Hamilton 4, Pelekanos 2, Smit 5, Sekulić 3, Rejes 8, Papadopulos 9, Mumbru 11, Ervel 3, Tunčeri 2, Bulok 15, Ljulj 3, Lopez 10.
Partizan Igokea: Palasio 24, Tepić 2, Kecman 14, Borovnjak, Tripković 1, Veličković 13, Peković 6, Đurković, Vitkovac 4, Božić, Milošević, Vraneš.

Vujošević: "Real je sjajna ekipa"

www.as.es
Duško Vujošević nije bio previše razočaran porazom.

"Želim da čestitam Realu na zasluženoj pobedi. Utakmica nije bila na visokom nivou, a moj tim je napravio veliki broj grešaka kada je Real vršio pritisak u odbrani, koju su sjajno igrali. Mi smo pre meča uigravali neke kombinacije da izbegnemo takvu vrstu odbrane, ali nismo uspeli da ih sprovedemo. Imamo veoma mlad tim i ovi usponi i padovi su normalni. Real je sjajna ekipa i iako su pobedili večeras siguran sam da mogu i mnogo bolje", rekao je trener Partizana.

Partizanov plej Milt Palasio bio je zadovoljan igrom tima u drugom poluvremenu.

"Loše smo igrali na početku meča što je omogućilo Realu da napravi veliku razliku. Popravili smo igru u drugom poluvremenu i uspeli da smanjimo razliku. Do kraja meča smo se potpuno psihički povratili i čak smo možda mogli i više. U tome su nas sprečili igrači Reala koji su igrali sjajnu odbranu, a njihovi šuteri su pogađali bitne šuteve", rekao je Palasio.

Real je nakon novog trijumfa prvi na tabeli grupe C sa stoprocentnim učinkom u prve četiri runde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: