OV kritikuje VK Partizan: SC Banjica u katastrofalnom stanju

Komisija opštine Voždovac izdala je zvanično saopštenje u kojem je obavestila javnost u kakvom se stanju nalazi Sportski centar na Banjici.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 28.03.2018.

13:46

OV kritikuje VK Partizan: SC Banjica u katastrofalnom stanju
Foto: OV

Posle 25 godina ovaj Centar je u vlasništvu opštine Voždovac i ljudi iz ove ustanove odmah su krenuli sa radom i procenom stanja.

Komisija je u saopštenju kritikuje VK Partizan zbog toga kako su održavali Sportski centar, dok su otkrili i razne nepravilnosti na terenu.

Nekoliko lokala nije imalo ugovore o plaćanju zakupa, jedan lokal od 500 kvadrata nigde nije bio ni evidentiran i 10 teniskih terena nije nigde uknjiženo. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Komisija opštine Voždovac, formirana da proceni stanje u kojem se nalazi sportski centar na Banjici posle 25 godina nezakonitog korišćenja od strane Vaterpolo kluba Partizan, zaključila je da je objekat u katastrofalnom stanju i da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra.

Krov prokišnjava, plafoni na plivalištu otpadaju, vlaga je u blizini električnih instalacija što preti da ugrozi bezbednost posetilaca.

Pločice na bazenu su prilično oštećene, voda u bazenima hladna, temperatura objekta nezadovoljavajuća, otpadaju delovi fasade, fitnes centar sa izlepljenim i raspadnutim spravama za vežbanje, slika je koju je komisija zatekla u centru.

Objekat ima oko 5.500 kvadrata poslovnog prostora, bez otvorenih bazena i teniskih terena, koji su takođe u njegovom sastavu.
Foto: OV
Ustanovljeno je i da nekoliko lokala nije imalo ugovore o plaćanju zakupa, što stvara osnov za sumnju da se novac nije slivao u legalne tokove i budžet centra, već u nečije privatne džepove.

Jedan lokal od 500 kvadrata nigde nije evidentiran i ne može se utvrditi da li je vlasnik lokala plaćao zakupninu, a za dva lokala već 15 godina ne postoji evidencija o plaćanju zakupa.

Komisija je utvrdila da je i 10 teniskih terena u okviru sportskog centra takođe neregistrovano, što znači da ne postoje zvanični tragovi o izdavanju tih terena i prihodima koje su ostvarivali.

Prema procenama komisije, VK Partizan je samo od zakupa lokala prihodovao oko 30 miliona dinara na godišnjem nivou, a stvorio je dugove veće od 120 miliona dinara.

Opština Voždovac je nedavno započela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici nakon odluke Apelacionog suda i rešenja Grada Beograda.

Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršina su i geološka ispitivanja i pronađena termalna voda koje će biti iskorišćene za grejanje celog sprotskog centra i vode u bazenima
", piše u saopštenju.
Foto: OV
Foto: OV
Foto: OV
Foto: OV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: