Hamilton pobedio u SAD, na devet bodova od titule!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu, u Teksasu, i primakao se osvajanju četvrte šampionske titule.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 22.10.2017.

23:00

Hamilton pobedio u SAD, na devet bodova od titule!
Foto: Getty Images

Hamilton je ostvario 62. pobedu u karijeri, devetu u sezoni, a petu na stazi u Ostinu. On je trku završio za sat, 33 minut, 50,993 sekunde.

On je stekao 66 bodova prednosti nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje šampionske titule potrebno mu je da zauzme bar peto mesto u narednoj trci u Meksiku, bez obzira na Fetelov rezultat.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio njegov klupski kolega Kimki Raikonen.

Maks Ferstapen iz Red Bula je obišao Raikonena u poslednjem krugu i preuzeo treće mesto, ali je zbog toga što je sa sva četiri točka izašao sa staze, kažnjen dodavanjem pet sekundi na rezultat i pao je na četvrto mesto u generalnom plasmanu.

Peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je vozač Fors Indije Esteban Okon. Bodove su osvojili još Karlos Sainc iz Renoa, Serhio Peres iz Fors Indije, vozač Vilijamsa Felipe Masa i Danil Kvjat iz ekipe Toro Roso.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju, 29. oktobra, za Veliku nagradu Meksika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: