Silne odbojkašice savladale vicešampionke za 1/4

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Holandije u drugom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji –3:0 (29:27, 25:17, 25:23).

Izvor: B92

Subota, 23.09.2017.

18:50

Silne odbojkašice savladale vicešampionke za 1/4
Getty Images

Naše lavice su ovom pobedom posle dva odigrana kola osigurale prvo mesto na tabeli za plasman u četvrtfinale.

Izabranice Zorana Terzića prikazale su odličnu timsku igru i prikazale potpunu dominaciju nad protivnikom, koja je bila jedan od glavnih kandidata za medalju.

U prvom setu, Holanđanke su povele sa pet poena prednosti, ali je Srbija brzo došla do preokreta i da na kraju posle velike borbe osvoje ovaj set sa 29:27.

Srpkinje su u drugom setu pokazale su neverovatnu igru i rutniski povele sa 2-0 u setovima.

U trećem setu ponovo je došlo do neizvesnosti. Ekipe su smenjivale u vođstvu, a Srbija je posle dužeg vremena povela sa 19:18, posle asa Stefane Veljković.

Međutim, ponovo su srčanom igrom, Srpkinje osvojile ovaj set 25:23.

Najefikasinija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 27 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković zabeležile po 14.

U selekciji Holandije istakla se Loneke Sletjes sa 12 poena.

Srbija ima maksimalan učinak iz dve utakmice i nalazi se na prvom mestu Grupe D, dok su na deobi drugog mesta Holandija i Češka sa po pobedom i porazom i set količnikom 3:4, dok je Belgija poslednja sa oba poraza i 2:6 set količnikom.

Odbojkašice Srbije će u nedelju u poslednjem kolu Grupe D od 15.00 igrati protiv Belgije.

III set

Getty Images
Kao i u prva dva seta, Holandija je povela, ali su Srpkinje veom brzo došle do preokreta - 5:3. Međutim, Holanđanke prave seriju za izjednačenje - 5:5, ali tu seriju prekida Jovana Stevanović - 6:5.

Vodila se u nastavku teška borba, Srbija je sošla do boda zaostatka - 8:9. Protivnice su u nastavku držale blagu prednost - 16:15.

U finišu trećeg seta viđena je velika borba, igrao se poen za poenom - 17:18.

Preko Stefane Veljković, Srbija dolazi do poena prednosti, dok Holanđanke gređe u polju i Srbija vodi sa 20:18.

Trećom servis greškom Holanđanke su ponovo na dva boda zaostatka -21:19.

Još jedna greška Srpkinja naterala je Zorana Terzića da zatraži tajm-aut, a Tijana Bošković nastavila je u svom stilu i postiže 27 poen - 22.21.

Sjajnim napadom Brankice Stanković Srbija ima dve set lopte i na pragu je druge pobede na Evropskom prvenstvu. Iako nisu uspele da iskoriste, prve,uspele su drugu i treći set dobile rezultatom 25:23.

II set

Getty Images
Holoandija je bolje otvorila ovaj set i povela sa 3:1. Nemoljiva Stefana Veljković smanjuje razliku,a sjajnim blokom Tijan Bošković dolazimo do izjednačenja - 3:3

Izabranice Zorana Terzića serijom od 5:0 dolaze do vođstva - 6:3 što je nateralo trenera Holandije da zatraži prvi tajm aut u ovom setu.

Holandanke su uspele da se približe našoj selikciji i da dođi na dva boda zaostatka, ali je Srbija opet preko servisa držala prednost od tri boda - 9:6.

Posle asa, a potom i iz servisa Tijana Bošković pravi još veću razliku i dolazi do 19. poena - 13:8.

Natsavljene ja atomska igra naših odbojkašica, a Holanđanke, koje su jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje, nisu mogle da odgovore na fantastične napade Srpkinja - 16:9.

Izabranice Zorana Terzića bile su neverovatne u polju, Holanđanke nisu mogle da se odbrane od sjajnih servisa naših odbojkašica, što je dovele do velike prednosti - 22:13.

Holandija je uspela da veže četiri poena, ali to nije bilo dovoljno i kuvanjem srbija završava ovaj set - 25:17.

I set

Getty Images
Srbija preko Stefane Veljković dolazi do prvih poena, da bi protivnice izjednačile - 2:2.

U nastavku meča bolje su zaigrale Holanđalke i imale pet poena prednosti – 3:8.

Odličnim napadim brankice Mihajlović, fantastičnim servisima Tijane Bošković, kao i Jovane Stanković, naše odbojkašice dolaze do izjednačenja – 10:10.

Posle jop jednog izjednačenog rezultata – 14:14, izabranice Zorana Terzića, dozvolile su rivlakama da naprave seriju od 5:0 za novo vođstvo – 14:19.

Iako je delovalo da su Holanđanke bile bliže osvajanju prvog seta, neverovatnom igrom u polju, uz sjajnu Tijanu Bošković, Srbia je ušla u neizvestan finiš prvog seta – 23:23.

Igralo se na razliku, Srbija je vezala dve servis greške, ali rivlake nisu mogle protiv sjajne Tijane Bošković, a prednost u prvom setu donosi Jovana Stevanović iz servisa – 29:27.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: