Gol Ljajića, Napoli ubedljiv u Rimu, pobeda Milana

Peto kolo Serije A donelo nam je dosta uzbuđenja, a videli smo pobede Milana, Napolija, Juventusa, Torina, Atalante i Sasuola, kao i dva remija.

Izvor: PT

Sreda, 20.09.2017.

22:46

Gol Ljajića, Napoli ubedljiv u Rimu, pobeda Milana
Getty Images

Krenućemo od Torina jer je ekipa Siniše Mihajlovića kao gost slavila u Udinama (3:2), a strelac trećeg gola bio je Adem Ljajić.

Reprezentatitvac Srbije lepo je gađao u dalji u gao i u tom trenutku (67) povosio na 3:1. Udineze je uspeo da preko Lasanje smanji na 3:2, ali to je bilo sve od golova što smo videli.

"Bikovi" su u devetom minutu poveli preko Andree Belotija, a onda im je u 30. autogol Halfredsona doneo duplo vođstvo. Domaći igrači uspeli su u 48. minutu iz penala da smanje na 2:1, a onda usledio gore opisani scenario.

Ubedljiv trijumf ostvarila je ekipa Napolija, koja izgleda kao kaznena ekspedicija. U sred Rima, Napolitanci su sa 4:1 pobedili 'Nebesko plave'.

Nije se činilo da će tako biti jer je Lacio u 30. minutu preko De Fraja došao do prednosti. Sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme, ali je onda usledio pravi potop Rimljana.

U roku od pet minuta, Napoli je postigao tri gola i time rešio meč. Kulibali je u 54. izjednačio, Kaljehon dva minuta kasnije doneo prednost, a Mertens u 59. povisio na 3:1.

Do kraja meča, dosuđen je i penal za Napoli koji je u 90. minutu iskoristio Žoržinjo. Sergej Milinković-Savić odigrao je 64. minuta kada ga je zamenio Lukaku. U veoma tvrdoj utakmici, igrači Juventusa uspeli su da minimalcem pobede odličnu Fiorentinu 1:0. Mario Mandžukić je u 52. minutu pogodio i ispostaviće se doneo sva tri boda "Staroj dami".

Ekipa Milana ostvarila je rutinsku pobedu protiv SPAL 2:0. "Rosoneri" su postigli po jedan gol u oba poluvremena što im je bilo dovoljno za nova tri boda.

Rikardo Rodriges je u 26. minutu iz penala pogodio za 1:0, dok je u 61. ponovo sa bele tačke bio precizan Frenk Kesi.

Atalanta je bila ubedljiva u petom kolu pošto je sa 5:1 pobedila Krotone, dok je Sasuolo na gostovanju Kaljariju uzeo velika tri boda 1:0.

U preostala dva meča, Verona i Sampdorija su remizirali 0:0, dok je Đenoa odigrala sa Kjevom 1:1. Za Đenou Lazović je odigrao 46. minuta, dok su kod Kjeva Radovanović i Tomović odigrali svih 90. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: