Šarić o Jokiću: Ne leti, a kao da igra sa decom

Krilo Filadelfija 76ersa Dario Šarić samo je jedan u nizu onih koji su oduševljeni igrama Srbina Nikole Jokića u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Izvor: AK

Utorak, 16.05.2017.

13:50

Šarić o Jokiću: Ne leti, a kao da igra sa decom
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Šarić je u intervjuu za Sport Klub istakao da će centar Denver Nagetsa postati "ogroman NBA igrač".

Jokić je u svojoj drugoj sezoni prosečno beležio 16,7 poena uz 9,8 skokova, a posebno je bio impresivan tokom marta i aprila kada je imao prosek od skoro 20 poena uz 12 skokova i 6 asistencija. Sezonu je završio sa 39 dabl-dabl i šest tripl-dabl utakmica.

"Radi se o fantastičnom momku, sjajna porodica je oko njega, a što se tiče njegove košarke, fenomenalno je kako on igra. On sa nekim manjim atletskim sposobnostima – nema skok i ne leti, kako se kaže, zaluđuje praktično celu NBA ligu. Izgleda kao da igra sa decom. Ti neki njegovi potezi, njegova kretnja... Teško mi je da nađem reč, neverovatno je kako igra, kako se kreće i želim mu uspeha u daljem radu. Vidi se da je fokusiran, da ima sve preduslove da bude veliki igrač i za sada to pokazuje u najlepšem svetlu", rekao je Šarić za Sport Klub.

Šarić je imao odličnu ruki sezonu u dresu Siksersa sa prosekom od 12,8 poena uz 6,3 skokova i 2,2 asistencije po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: