Bah: Ruski doping napad na integritet sporta

Tomas Bah rekao je da najnoviji izveštaj profesora Ričarda Meklarena o ruskom dopingu "pokazatelj fundamentalnog napad na integritet sporta".

Izvor:

Subota, 10.12.2016.

10:35

Bah: Ruski doping napad na integritet sporta
Getty Images

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) je rekao da svakom sportisti ili zvaničniku koji je umešan u "sofisticiran manipulativni sistem" treba doživotno zabraniti da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Više od 1.000 ruskih sportista navodno je umešano je u sistemski doping koji je trajao četiri godine počevši 2011, navodi se u poslednjem delu izveštaja profesora Ričarda Meklarena za Svetsku antidoping agenciju (WADA).

Bah je rekao da će MOK u saradnji s Meklarenom pregledati sve uzorke ruskih sportista s Zimskih olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju i dodao da će produžiti mandat Disciplinske komisije MOK koja će testirati i sve uzorke ruskih sportista s Igara 2012. u Londonu.

U izveštaju Meklarena su obuhvaćena takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Svetskom atletskom prvenstvu 2013. i Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine u više od 30 sportova u kojima su se navodno prikrivali doping uzorci.

Rusija ;je osvojila 72 medalje na Igrama u Londonu, od kojih 21 zlatnu, dok je u Sočiju osvojila 33 odličja, od kojih 13 zlatnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: