Ponedeljak, 09.05.2016.

13:59

Tomić: Favoriti jesmo, arogantni ne smemo biti

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da prihvata ulogu favorita protiv Javora u finalu Kupa Srbije, ali da njegova ekipa ne želi da bude prepotentna.

Izvor: B92, Beta

Tomić: Favoriti jesmo, arogantni ne smemo biti
Starsport

"Prihvatamo ulogu favorita, ali apsolutno ne želimo da budemo arogantni. Nadamo se da ćemo na najbolji način prići utakmici, igrati u kontinuitetu svih 90 minuta i osvojiti trofej", rekao je Tomić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Partizan će se u sredu u Gornjem Milanovcu sastati sa ivanjičkim Javorom u finalu Kupa, gde će imati priliku da osvoje jedini trofej ove sezone.

Prema Tomićevim rečima, finale Kupa će za njegov tim biti najvažnija utakmica u prolećnom delu sezone.

"Očekuje nas najvažnija utakmica prolećnog dela sezone, u takmičenju koje je u januaru postavljeno kao prioritet. Dolazimo u situaciju da ostvarimo taj cilj", kazao je Tomić.

On je istakao da poštuje Javor i da će iskustvo trenera ivanjičkog kluba Mladena Dodića mnogo značiti toj ekipi u finalu.

Kako je rekao, njegovi fudbaleri će učiniti sve da ne dođe do izvođenja penala, već će pokušati da utakmicu reše u regularnom delu.

Upitan da li će eventualnim osvajanjem trofeja sezona biti "spasena", Tomić je odgovorio da je Partizan beležio dobre rezultate u Evropi, ali ne i u srpskom prvenstvu.

"Kada sam dolazio u januaru bila je mogućnost da se osvoji Kup. Bilo je matematičkih šansi za ligu, ali je bodovna prednost Zvezde praktično bila nedostižna. Partizan uvek želi oba trofeja i da bude konkurentan. Prosto, ovu sezonu možemo da podelimo na tri dela, prvenstvo, Kup i Evropu. Partizan je u dva od tri dela bio uspešan", naveo je Tomić.

Fudbaler crno-belih Darko Brašanac rekao je da očekuje pobedu i trofej.

"Srećan sam i ponosan što ću biti učesnik još jednog finala. Takve utakmice su izuzetno važne. Pored 'večitog' derbija, finale Kupa je najveća naša utakmica i bićemo maksimalno motivisani i spremni da turbulentnu sezonu završimo na pravi način", rekao je Brašanac.

Utakmica će se igrati u sredu od 19.00 u Gornjem Milanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: