Nišikori: Imao sam treći set u rukama

Šesti teniser sveta Kei Nišikori rekao je da je imao priliku da uvede polufinale Madrida sa Novakom Đokovićem u treći set.

Izvor: ÐN

Nedelja, 08.05.2016.

09:19

Nišikori: Imao sam treći set u rukama
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković se plasirao u finale Mastersa u Madridu pobedom nad Nišikorijem u dva seta (6:3, 7:6 (7-4)) i za trofej će se boriti sa Endijem Marijem koji brani titulu.

Japanac je bio na rubu poraza kada je spasao četiri meč lopte i vratio brejk za 5:5 u drugom setu, ali je nije imao snage za preokret, iako se činilo da je u tim trenucima bio bolji igrač na terenu.

“Mislim da sam imao treći set u rukama. Počeo sam veoma dobro, u mnogim poenima sam diktirao tempo forhendom i igrao agresivno. Igrao sam baš na način na kojim sam želeo”, rekao je Nišikori.

Međutim, sve se promenilo sredinom prvog seta kada je Đoković napravio brejk.

“On udara veoma duboko. Možda sam kod nekih udaraca ja napravio greške, ali to je samo nekoliko poena u prvom i nekoliko u drugom. Morao sam da se prilagođavam uslovima, ali sam odigrao dva dobra seta. Razočaranje je, iako nije poraz sa 6:1, 6:1. Radujem se igranju u Rimu sledeće nedelje”, dodao je Japanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: